«Κόκκινα» δάνεια – «Σκάνε» πάλι: Τι λένε στην εφ. «Πατρίς» υποψήφιοι βουλευτές στην Ηλεία

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα αποκαλούμενα και ως «κόκκινα δάνεια», γιγαντώθηκαν κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης που έπληξε την Ελλάδα και εξακολουθούν να ταλανίζουν την εθνική οικονομία αποτελώντας πληγή για ιδιώτες και επιχειρήσεις…

Σε ότι αφορά την εξέλιξή τους, φέτος τον Μάρτιο υποχώρησαν στα 80 δισ. ευρώ, 27,2 δισ. ευρώ χαμηλότερα σε σχέση με τον Μάρτιο 2016, που είχε καταγραφεί το ιστορικό υψηλό (άνω των 107 δισ. ευρώ).

Η Τράπεζα της Ελλάδας δεν κρύβει την ανησυχία της διότι:

Παρά τη βελτίωση του οικονομικού και θεσμικού περιβάλλοντος, οι εισπράξεις μέσω οργανικών δράσεων, δηλαδή με ρυθμίσεις, είσπραξη καθυστερούμενων οφειλών, αναδιαρθρώσεις δανείων, πλειστηριασμούς κ.λπ. παραμένουν περιορισμένες.

Ενώ οι τράπεζες προχωρούν σε μακροπρόθεσμου τύπου ρυθμίσεις, παραμένει ανησυχητικά υψηλά το ποσοστό των δανείων που «σκάνε» και πάλι και μάλιστα μέσα σε διάστημα 3 μηνών.

Το θέμα δεν θα μπορούσε να μην συγκαταλέγεται στα κορυφαία της προεκλογικής περιόδου, με την εφημ. «ΠΑΤΡΙΣ» σήμερα να καταγράφει την άποψη υποψήφιων βουλευτών του νομού…

Διαβάστε περισσότερα στην εφ. «Πατρίς» που κυκλοφορεί…


Πηγή