Κύμα καύσωνα μέχρι την Τετάρτη – Ισχυρές καταιγίδες την Τετάρτη στη Β. Ελλάδα

Σε πολύ υψηλά επίπεδα αναμένεται να διατηρηθεί η θερμοκρασία την Τρίτη 09/07/2019. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φτάσουν τους 39-40 βαθμούς στα ηπειρωτικά, σε περιοχές της Θεσσαλίας στους 41 βαθμούς και σε περιοχές της Δωδεκανήσου στους 39-40 βαθμούς Κελσίου. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται ενδεικτικά οι περιοχές όπου αναμένεται να σημειωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες την Τρίτη.

Την Τετάρτη 10/07 το κύμα καύσωνα θα επιμείνει από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να φτάνουν στους 40-42 βαθμούς.

Αντίθετα στη Βόρεια Ελλάδα αναμένεται μεταβολή του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τις ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες, οι οποίες σε ορισμένες περιοχές θα συνοδευτούν από πολύ ενισχυμένους ανέμους και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις.

Αιτία γι αυτή τη μεταβολή, όπως παρουσιάζεται στο χάρτη που ακολουθεί, θα είναι η σύγκλιση ψυχρών αερίων μαζών στα Βαλκάνια με τις πολύ θερμές αέριες μάζες που βρίσκονται στη χώρα μας.

Ο καιρός στη Λευκάδα μέχρι και το Σάββατο


Πηγή