Κ. Νικολούζος: «Σε λάθος mail έστειλε την επιστολή η Μερόπη Υδραίου».

Δήμος Κέρκυρας Κ. Νικολούζος: «Σε λάθος mail έστειλε την επιστολή η Μερόπη Υδραίου».

Ζούμε πια στην εποχή του διαδικτύου, που έτσι και αλλιώς οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι έχει διευκολύνει σε αφάνταστο βαθμό την ζωή μας, έχει κατακρημνίσει σύνορα, αφού η πληροφορία μεταφέρεται σε χρόνο dt από το ένα σημείο του πλανήτη στο άλλο, αλλά πάντα εγκυμονούν κίνδυνοι για λάθη, λαθάκια και «λάθη». Μέχρι να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα θα τα ζήσουμε και αυτά.

Γιατί όλο αυτός ο πρόλογος; Γιατί τις τελευταίες ώρες, γίνεται χαμός για ένα mail που έστειλε η νέα Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου στον σημερινό Δήμαρχο Κώστα Νικολούζο, αλλά ο τελευταίος δεν το έλαβε ποτέ. Και το είπε και δημόσια η κυρία Υδραίου το παράπονο της επιμένοντας ότι έστειλε το mail στον Κώστα Νικολούζο. Εξέδωσε μάλιστα και δελτίο τύπου με την «απόδειξη» της αποστολής του mail και τότε διαλευκάνθηκε το «μυστήριο».

Είχε κάνει λάθος στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Δημάρχου και το έστειλε στην εξής διεύθυνση [email protected]cov.gr αντί στην [email protected]gov.gr που είναι και η σωστή.

Βεβαίως οφείλουμε να επισημάνουμε τουλάχιστον για τους γνώστες και τους χρήστες του διαδικτύου ότι όταν στέλνεις ένα mail σε λάθος διεύθυνση και αυτό το mail ο αποδέκτης δεν τον παραλαμβάνει ποτέ, τότε στις περισσότερες περιπτώσεις λαμβάνεις ειδοποίηση ότι το έστειλες σε λάθος διεύθυνση και δεν παραλήφθηκε ποτέ.

Η επιστολή της Μ. Υδραίου

Η επιστολή της κ. Υδραίου ήταν η εξής: «Δυστυχώς για άλλο ένα καλοκαίρι και στην καρδιά της τουριστικής περιόδου , διαπιστώνουμε ότι ο Δήμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην αποκομιδή στις περισσότερες δημοτικές ενότητες με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευθεί μεγάλοι όγκοι απορριμμάτων κατά μήκος των οδικών αξόνων και σε κοινόχρηστους χώρους του νησιού, ιδίως της Μέσης Κέρκυρας αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές.
Στις συνεχείς οχλήσεις μου για το πρόβλημα αυτό με ενημερώσατε ότι όντως πολλές δημοτικές ενότητες δεν καλύπτονται με εργολαβία αποκομιδής και ότι με ίδια μέσα και προσωπικό είναι αδύνατη η αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ ο μεγάλος διαγωνισμός που θα έδινε λύση είναι σε εκκρεμότητα λόγω νομικών διαδικασιών, οι οποίες για να ολοκληρωθούν θα απαιτηθεί αρκετός χρόνος.

Με αυτά τα δεδομένα και με το γεγονός ότι λόγω εποχής η παραγωγή και ο όγκος των απορριμμάτων έχει διπλασιαστεί ,σας κάνω έκκληση, με την παρούσα επιστολή, να δώσετε διέξοδο στο πρόβλημα υποβάλλοντας αίτημα στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Συμβάσεων για την κατ΄ εξαίρεση έγκριση διάθεσης του απαιτούμενου ποσού για την ανάθεση της αποκομιδής με συνοπτική διαδικασία, μέχρι την υπογραφή της εκκρεμούς σύμβασης με τον τελικό ανάδοχο.

Μπορείτε να αιτιολογήσετε την υποβολή του αιτήματος αναφερόμενος στις έκτακτες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί και συνιστούν απειλή για τη δημόσια υγεία αλλά και για τον τουρισμό και την τοπική μας οικονομία.

Στην διαδικασία αυτή ζητήστε τη συνδρομή του Υπουργείου Εσωτερικών και του ίδιου του Υπουργού προσωπικά, ο οποίος είναι ενήμερος από όλους τους φορείς για το πρόβλημα, προκειμένου να παρέμβει αποφασιστικά, ώστε να ευοδωθεί η πρωτοβουλία αυτή.

Παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνεργασία ή συνδρομή απαιτηθεί από μέρους μου».

Η απάντηση του Δημάρχου και η λάθος Διεύθυνση.

Ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος από την πλευρά του απαντώντας στην κ. Υδραίου ενημέρωσε ότι η διεύθυνση του mail είναι λάθος καθώς δεν υπάρχει [email protected]cov.gr αλλά [email protected]gov.gr

Γι αυτο τον λόγο στην επιστολή του τονίζει τα εξής: «Επικοινώνησα χθες το πρωί με τον Υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, ο οποίος μου εξέφρασε την ανησυχία του για τα προβλήματα αποκομιδής των απορριμμάτων στην Κέρκυρα. Του εξήγησα τους λόγους που έχουν οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση και ζήτησα την παρέμβασή του, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, για την επιτάχυνση των ήδη δρομολογημένων διαδικασιών ιδιαίτερα όσον αφορά την εκδίκαση της προδικαστικής προσφυγής για τη σύμβαση της Μέσης.

Μαθαίνω, επίσης, πως η νεοεκλεγείσα Δήμαρχος, Μερόπη Υδραίου πρότεινε την κατάθεση αιτήματος στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Συμβάσεων για την κατ΄ εξαίρεση έγκριση διάθεσης του απαιτούμενου ποσού για την ανάθεση της αποκομιδής με συνοπτική διαδικασία μέχρι την υπογραφή της εκκρεμούς σύμβασης με τον τελικό ανάδοχο. Ουδέποτε μου κατατέθηκε τέτοια πρόταση όπως ουδέποτε έλαβα και οποιαδήποτε επιστολή επί του θέματος από την κ. Υδραίου. Ανεξαρτήτως όμως αυτού, και μετά την επικοινωνία μου με τον ΥΠ – ΕΣ, καταθέτουμε σήμερα το σχετικό αίτημα. Πάντως, η λύση αυτή είχε ήδη εξεταστεί από τις Υπηρεσίες του Δήμου και είχε απορριφθεί λόγω του χρόνου που απαιτούσε η υλοποίησή της. Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι δε θα είχαμε φτάσει στη σημερινή κατάσταση αν είχαν εγκριθεί εγκαίρως από το Δημοτικό Συμβούλιο οι απαραίτητες διαδικασίες. Αν η κ. Υδραίου ενδιαφερόταν για το θέμα των απορριμμάτων από την εποχή που ήταν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο, θα ήταν παρούσα στις επίμαχες συνεδριάσεις του Συμβουλίου και δε θα απείχε από αυτές προκαλώντας τεχνητή έλλειψη απαρτίας».


Πηγή