Λευκίμμη: Εγκληματική οργάνωση που έκλεβε καμπάνες!

Αστυνομικό ρεπορτάζ Λευκίμμη: Εγκληματική οργάνωση που έκλεβε καμπάνες!

Εξιχνιάστηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκιμμαίων, διαδοχικές υποθέσεις κλοπών από ιερούς ναούς στην περιοχή της Λευκίμμης Κέρκυρας καθώς και μια ακόμη υπόθεση διάρρηξης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Συγκεκριμένα από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκιμμαίων σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο 2 ημεδαπών 27 και 28 ετών για τα
αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης για την διάπραξη κλοπών καθώς και των διακεκριμένων κλοπών αντικειμένων ιστορικής σημασίας από ιερούς ναούς.
Ειδικότερα οι δύο ημεδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς χθες (25.07.2019) τις μεσημβρινές ώρες και από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν αναπτύξει συστηματική δράση στην παραβίαση απομακρυσμένων ιερών ναών στην περιοχή της Λευκίμμης, από τους οποίους αφαιρούσαν τις καμπάνες των κωδωνοστασίων.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα η δράση τους εντοπίζεται συνολικά σε οκτώ (8) υποθέσεις κλοπών από ιερούς ναούς, κατά το χρονικό διάστημα από 08.04.2019 έως και 05.05.2019, καθώς σε μία ακόμη περίπτωση διάρρηξης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή του Κάβου Κέρκυρας, από την οποία αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αποθηκευτικό χώρο που διατηρούσε ο 27χρονος, σε περιοχή της νότιας Κέρκυρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (26) μεταλλικά μέρη από καμπάνες, τα οποία στην θέα των αστυνομικών, επιχείρησαν να τα αποκρύψουν.


Πηγή