Λεχαινά: Χορευτικό οδοιπορικό με φόντο το Ιόνιο στο Λιμανάκι του Αγίου Παντελεήμονος

Ένα υπέροχο χορευτικό οδοιπορικό στα παραδοσιακά μονοπάτια της πατρίδος μας, διοργάνωσε την παραμονή του Αγίου Παντελεήμονος πολιούχου των Λεχαινών ο Όμιλος Εθιμοτυπικών Εκδηλώσεων Λεχαινών, στο Αλιευτικό Καταφύγιο της περιοχής.

Την Παρασκευή το απόγευμα τελέστηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονος στο Αλιευτικό Καταφύγιο Λεχαινών εσπερινός από τον π. Θεόδωρο Πανουτσόπουλο και άλλους ιερείς της τοπικής εκκλησίας. Στη συνέχεια έγινε λιτανεία της εικόνας του Αγίου στο Λιμανάκι υπό τους παιάνας της Φιλαρμονικής Λεχαινών και παρουσία πλήθους κόσμου.

Ακολούθησε πανηγύρι στον προβλήτα του γραφικού λιμένα με ένα όμορφο χορευτικό οδοιπορικό. Συμμετείχαν χορευτικά συγκροτήματα από τους εξής συλλόγους:
Χορολογική Εταιρεία Πάτρας, Μουσικοχορευτικό Όμιλο Γαστούνης και Περιχώρων «Οι ρίζες μας», Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Κουρτεσίου, Εκπολιτιστικό Σύλλογο Στρουσίου «Ο Περικλής» και το διοργανωτή Όμιλο Εθιμοτυπικών Εκδηλώσεων Λεχαινών. Οι συμμετέχοντες εντυπωσίασαν με τους χορούς και την ενδυματολογική εμφάνιση και οδήγησαν το κοινό σε παραδοσιακά μονοπάτια χορού ανά την Ελλάδα.

Οι χορευτικές ομάδες βάδισαν επί ώρες σε μονοπάτια και βήματα δημιουργίας, παρουσιάζοντας ένα πανελλαδικό σεργιάνι, γεμάτο μπρίο, χρώματα, μουσικές, τραγούδια και χορούς, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων θιασωτών της χορευτικής τέχνης και της μουσικής παράδοσης του τόπου μας.

Παρόντες μεταξύ άλλων οι βουλευτές Ανδρέας Νικολακόπουλος, Μιχάλης Κατρίνης, ο δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γιάννης Λέντζας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της ΤΚ Γιώργος Γαλάτης, ο νέος πρόεδρος Σάκης Παναγιώταρος (μέλος του Εθιμοτοπικού Συλλόγου), εκπρόσωποι όλων των συλλόγων που συμμετείχαν κ.α.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:


Πηγή