Μάκης Φόρτες: Ο καθένας παίρνει τις ευθύνες του…

Το να δίνονται σε ένα συγκεκριμένο πολιτικό κείμενο, απαντήσεις υπερδιπλάσιες σε μέγεθος και χαοτικές, πολιτικά αποπροσανατολιστικές ακόμη και προβοκατόρικες και με αήθεις έως πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς για την πολιτική ιστορία της Κεφαλονιάς, δυστυχώς στις μέρες μας και στην Κεφαλονιά του 2019 φαίνεται να μην εκπλήσσει αφού αποτελούν συνέχεια των όσων διαδραματίστηκαν στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές.

Πριν δύο ημέρες απάντησα ως όφειλα, με στοιχεία και πολιτικά δεδομένα που δεν αμφισβητήθηκαν, στον κουτσομπολίστικου επιπέδου και πολιτικά ανεύθυνο χειρισμό της τύχης της συλλογής Στέρη.

Αλήθεια γιατί ο εκλεγέντας Δήμαρχος κ. Μιχαλάτος και όσοι άλλοι ενδιαφέρθηκαν στην αρμόδια επιτροπή καταγραφής και κατανομής της περιουσίας του Δήμου Κεφαλονιάς στους νεοσύστατους Δήμους και έφεραν στο φως τα περί της τύχης της συλλογής Στέρη, δεν έπραξαν το αυτονόητο….να ενημερωθούν από πριν για την υπόθεση υπεύθυνα από τα αρχεία του Δήμου;

Τελικά (μου) απάντησαν άλλοι εξ ονόματος του … «καημένου του Θεόφιλου» (δικός τους ο χαρακτηρισμός και μάλιστα δίχως τα προσφιλή τους εισαγωγικά) δείχνοντας ότι άλλος ήταν ο στόχος τους από την τύχη της συλλογής Στέρη και γενικότερα της δημοτικής περιουσίας.

Επί της ουσίας, καμία απάντηση στα πραγματικά γεγονότα για το ζήτημα που

ανέδειξαν από το πουθενά ως το μείζον της καταγραφής και της κατανομής της υπάρχουσας δημοτικής περιουσίας.

Αντίθετα σε συγχορδία με «στρατηγικούς (και διαχρονικούς) εταίρους»:

1. Εμφανίζεται άγχος και πρωτοφανές για τα πολιτικά δεδομένα μένος να σπιλωθεί ο

Φόρτες πολιτικά και προσωπικά ακόμη και οτιδήποτε – πρόσωπα και καταστάσεις –

σχετίζεται σήμερα πολιτικά με αυτόν. Φυσική συνέχεια των όσων προηγήθηκαν, από πρόσωπα και μέσα, κατά την προεκλογική περίοδο σημαδεύοντας και στιγματίζοντας αυτές τις εκλογές.

Είναι γνωστόν ότι «ο καθένας ό,τι έχει δίνει» και με αυτή την έννοια δεν προκαλεί εντύπωση να μην χρησιμοποιούνται πολιτικά επιχειρήματα παρά μόνο ύβρεις και μόνο ύβρεις ακόμη και από ευεργετηθέντες ….

2. Εμφανίζεται αγωνιώδης προσπάθεια που δηλώνεται απερίφραστα με

απεραντολογίες και χαοτικά, να αποδοθούν ευθύνες στον Φόρτε που δεν παραδόθηκε ο 110ος πίνακας και που δεν βρέθηκε μόνιμη στέγη για τη συλλογή Στέρη ….13 χρόνια μετά την αποχώρησή του από τον Δήμο παρ’ότι μεσολάβησαν δύο Δημοτικές Αρχές !

Αυτονόητη ερώτηση: Να δεχτώ ότι δεν γνώριζαν τα γεγονότα οι υπογράφοντες, αλλά αυτοί που τους ενημέρωσαν με τόσο πάθος και γνώση για την τύχη της συλλογής Στέρη (μέχρι το κτίριο ….των Λουτρών εφηύραν) , γιατί δεν τους είπαν για την δρομολόγηση ανέγερσης πολιτιστικού κέντρου και πινακοθήκης σε συνεργασία με την Εμπορική Τράπεζα στο ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου της επί της οδού Βύρωνος γεγονός που δεν υλοποιήθηκε τα επόμενα χρόνια, (άγνωστο σε εμένα για ποιους λόγους), όπως και ότι ένα από τα επιχειρήματα της αγοράς του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδας το 2007 από τον Δήμο (το οποίο ειρήσθω εν παρόδω διεκδικούσε με πάθος ο κ. Μιχαλάτος από τον Δήμο Αργοστολίου για λογαριασμό του Επιμελητηρίου ερχόμενος σε σφοδρή αντιπαράθεση με την τότε Δημοτική Αρχή) ήταν και η μετατροπή του σε Δημοτική Πινακοθήκη και εγκατάσταση της συλλογής Στέρη;

3. Εμφανίζεται απροκάλυπτη συγχορδία αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, ακόμη και προβοκατόρικων ενεργειών (όπως άλλωστε και στην προεκλογική περίοδο) με αφορμή τις διαδικασίες παράδοσης και παραλαβής του Δήμου Κεφαλονιάς στους τρεις νέους Δήμους, με ανυπαρξία στοιχειώδους επιχειρηματολογίας και κυρίως με αήθεις χαρακτηρισμούς σε προσωπικό επίπεδο που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα.

Φυσικά και δεν πρόκειται να παρακολουθήσω ούτε κατ’ελάχιστο τον πολιτικό κατήφορο που έχει επιλεγεί και κυρίως να παίξω το παιγνίδι τους για να κρυφτούν άλλα πολύ σοβαρότερα θέματα από την διαδικασία της παράδοσης – παραλαβής.

4. Εμφανίζεται κοινή γραμμή ακόμη και ορολογία με απροκάλυπτο τρόπο με

χαρακτηριστικότερη όλων την αναφορά σε …. «στρατηγικές συμμαχίες» και «στρατηγικούς εταίρους» όπως και την ανακάλυψη (!) «σύνταξής μου στο πλευρό» αυτών, που όμως….μέχρι χθες συντασσόταν ο κ. Μιχαλάτος και με τους οποίους συμπορεύεται ακόμη και σήμερα για το κουκούλωμα σκανδάλων στον Δήμο που υπάρχει συνευθύνη.

Άλλωστε είναι γνωστοί στην πιάτσα οι εθισμένοι στις (ανεκπλήρωτες) υποσχέσεις, οι οποίοι αυτή τη φορά έχουν τάξει δεξιά και αριστερά αβέρτα καρέκλες και οφίτσια και τώρα που αρχίζουν τα δύσκολα ονειρεύονται να μετακομίσουν όντως σε τροπικό νησί και μάλιστα …στις Μαλδίβες, αν κάτι πάει στραβά !

Και για να τελειώνουμε:

Την επομένη των εκλογών, πρώτος απ’όλους, ευχήθηκα δημόσια στον εκλεγέντα Δήμαρχο του νέου Δήμου Αργοστολίου κ. Μιχαλάτο και τους συνεργάτες του ευδόκιμη θητεία, αντάξια των προσδοκιών και των ευθυνών που δημιουργούνται (εκτός των άλλων) «από την αποτύπωση της λαϊκής βούλησης στη σύνθεση και τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και συνολικά του Δημοτικού μηχανισμού με την απλή αναλογική και τους νέους θεσμούς, οι οποίοι για πρώτη φορά εφαρμόζονται στην Ελληνική Αυτοδιοίκηση».

Συνεχίζω να επιμένω στην ίδια θέση.

Ενάμιση μήνα μετά το ίδιο επανέλαβα στον κ. Μιχαλάτου πριν μία εβδομάδα σε τηλεφώνημα που μου έκανε με αφορμή τη συλλογή Στέρη και τον προέτρεψα να συγκαλέσει σύσκεψη των πέντε παρατάξεων, αφού χωρίς θεσμική συνεργασία δεν μπορεί να λειτουργήσει ο Δήμος.

Ανταυτού «ο καημένος ο Θεόφιλος» επιλέγει τις κατ’ιδίαν βολιδοσκοπήσεις, τον αποπροσανατολισμό, την προβοκάτσια, τις προσωπικές αήθεις επιθέσεις και τον δι’αντιπροσώπων δημόσιο «διάλογο».

Δικαίωμά του !

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και παίρνει όμως και τις ευθύνες του…


Πηγή