Μέσα στο 2020 οι πρώτες γεωτρήσεις στον Πατραϊκό

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την θετική έκβαση του κολοσσιαίου εγχειρήματος εντοπισμού Υδρογονανθράκων στον ελλαδικό χώρο, εμφανίστηκε ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού & Νέων Δραστηριοτήτων Ομίλου και Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Γιώργος Αλεξόπουλος, μιλώντας στις εργασίες της 23ης Συζήτησης Στρογγυλής Τραπέζης με την Ελληνική Κυβέρνηση, που διοργανώνει το περιοδικό ECONOMIST στο Λαγονήσι.

Όπως επεσήμανε ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού & Νέων Δραστηριοτήτων του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ήδη εχουν συναφθεί συμβάσεις μίσθωσης για πέντε (5) χερσαίες και υπεράκτιες περιοχές σε Ιόνιο και Δυτική Ελλάδα, ενώ εκκρεμεί η κύρωση άλλων τεσσάρων (4) Συμβάσεων από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

«Σήμερα προετοιμαζόμαστε για την εκτέλεση της πρώτης ερευνητικής γεώτρησης, που θα πραγματοποιηθεί εντός του 2020 στο block του Πατραϊκού Κόλπου», δήλωσε ο κ. Αλεξόπουλος και πρόσθεσε ότι τόσο ο Όμιλος ΕΛΠΕ όσο και οι μεγάλες διεθνείς εταιρίες με τις οποίες συμπράττει, δεσμεύονται να εφαρμόσουν πλήρως όλα τα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος που προβλέπονται στο εθνικό και στο κοινοτικό Δίκαιο και τα οποία είναι τα αυστηρότερα διεθνώς.


Πηγή