Μεγάλη ανησυχία στο Αίγιο από κρούσμα σαλμονέλας σε βρέφος. Στους δρόμους 6.000 τόνοι σκουπίδια

Ξεφεύγει μέρα με τη μέρα πιο πολύ η κατάσταση με τους 6.000 τόνους αμάζευτων σκουπιδιών στην Αιγιάλεια, αφού οι φόβοι επιστημονικών φορέων, αλλά και της Διεύθυνσης Υγιεινής για ασθένειες και επιδημίες δείχνουν τα επιβεβαιώνονται.

Χθες, έγινε επισήμως γνωστό ότι ένα 13 μηνών βρέφος, διαγνώστηκε με σαλμονέλα, τύπο που σχετίζεται με ουσίες μεταφερόμενες από έντομα. Καθόλου τυχαίο, το ανήλικο διαμένει σε σημείο του Αιγίου όπου απέναντι από την οικία του υπάρχουν συσσωρευμένα απορρίμματα, σε μεγάλη έκταση.

Το περιστατικό έχει ήδη, εγγράφως φθάσει στα χέρια της εισαγγελέως Αιγίου, με νέα αναφορά που κατέθεσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου, επισυνάπτοντας τα επίσημα χαρτιά καταγραφής του περισταστικού από το Αστυνομιό Τμήμα αλλά και της ιατρικής διαγνωστικής εξέτασης.

Παράλληλα, πολλά είναι α ακούσματα, πως έχουν ήδη αρχίσει να καταγράφονται εξάρσεις παθήσεων, δερματολογικής φύσεως, κυρίως σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και η αίσθηση ότι αν κάτι δεν αλλάξει μπορεί να υπάρξουν και θύματα είναι πλέον διάχυτη στην κοινωνία.

Την ίδια στιγμή, χαμένοι σε ένα σταυροδρόμι με αβέβαιη έστω προσωρινή λύση της «γάγγραινας» των σκουπιδιών, είναι οι ιθύνοντες του Δήμου Αιγιάλειας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πατρών, που δείχνουν να κινούνται σε αχαρτογράφητο πεδίο, προκειμένου να περισώσουν την περιοχή από σοβαρές βλάβες της υγείας αλλά και από έναν επερχόμενο οικονομικό θάνατο.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    3 Ιουλίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία