Μια «ιστορική» ημέρα για τα Μαθηματικά στην Ηλεία

Με τη συμμετοχή 60 μαθητών και πλειάδα εκπαιδευτικών
οι εργασίες του 1ου θερινού σχολείου

«Νιώθω ικανοποίηση γιατί θα φύγω και αφήνω μια σειρά μαθηματικών. Νιώθω βαθιά αγάπη που βρίσκονται σήμερα εδώ, ανάμεσά σας», είπε συγκινημένος ο ιδρυτής του Παραρτήματος Ηλείας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας, Λάμπρος Τσίκας, τη στιγμή της βράβευσής του, στην τελετή έναρξης των εργασιών του 1ου Θερινού Μαθηματικού Σχολείου Ηλείας.

Ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Νάκος, χαρακτήρισε την έναρξη του 1ου Θερινού Σχολείου «ιστορική στιγμή για την Ηλεία», ενώ ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασίλης Δημητρέλλος συνεχάρη για την πρωτοβουλία, ευχόμενοι και οι δυο καλή επιτυχία τις εργασίες του θερινού σχολείου, κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού τους.

Το 1ο Μαθηματικό Θερινό Σχολείο, είναι ένα διαθεματικό σχολείο σχεδιασμένο από το Παράρτημα ΕΜΕ Ν.Ηλείας για απόφοιτους Δημοτικού και στο επίκεντρό του – όπως εξήγησε στην εναρκτήρια ομιλία του ο πρόεδρος του Παραρτήματος, Γιάννης Τσόπελας, βρίσκονται ο μαθητής και τα μαθηματικά, και πως αυτά σχετίζονται με άλλες δραστηριότητες και επιστήμες. «Ο στόχος είναι να ενθαρρύνουμε και όχι να απογοητεύσουμε, να φέρουμε πιο κοντά τον μαθητή στα Μαθηματικά και να τα αγαπήσει», είπε επίσης, ευχαριστώντας όλους όσοι έχουν συμβάλει στην προετοιμασία και πραγματοποίηση του 1ου Θερινού Μαθηματικού Θερινού Σχολείου.

Η βράβευση
του Λάμπρου Τσίκα

Συγκινητική ήταν η στιγμή της βράβευσης του ιδρυτή και πρώτο πρόεδρο (σ.σ το 2007) του παραρτήματος Ηλείας της Ε.Μ.Ε, Λάμπρου Τσίκα, ο οποίος παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από τα χέρια του πρώην προέδρου Σάκη Γιάνναρου και ευχαρίστησε τα μέλη του παραρτήματος για την τιμή. «Έδωσα ότι μπορούσα στα Μαθηματικά και νιώθω ικανοποιημένος που σας βλέπω σήμερα εδώ, γιατί αρχίζει μια καινούργια περίοδος για τα Μαθηματικά στην περιοχή μας», είπε μεταξύ άλλων.

Τι θα διδαχθούν
οι μαθητές

Το Θερινό Σχολείο λειτουργεί καθημερινά μεταξύ 10:00-13:00, διδάσκουν – εθελοντικά – καταξιωμένοι, ενώ τα μαθήματα παρακολουθούν 60 μαθητές από όλη την Ηλεία, οι οποίοι – σύμφωνα με το πρόγραμμα – διδάσκονται τις θεματικές ενότητες: α)Μαθήματα προετοιμασίας για τους διαγωνισμούς της Ε.Μ.Ε , β)Μαθηματικά και Γρίφοι, γ)Σκάκι, δ)Ρομποτική – Μηχανική και ε)Αστρονομία.

Από τη Γη στη Σελήνη

Τις εργασίες του 1ου Μαθηματικού Σχολείου Ν. Ηλείας τιμά και ο επίτιμος πρόεδρος του Ευγενίδειο Πλανηταρίου κ.Διονύσιος Σιμόπουλος, ο οποίος μάλιστα θα αναπτύξει την ομιλία του με θέμα «Από τη Γη στη Σελήνη», με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από τη διαστημική αποστολή «Apollo 11», την Παρασκευή 5 Ιουλίου (σ.σ ημέρα λήξης των μαθημάτων) στις 11:30 το πρωί, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

1 of 7


Πηγή