ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ

“ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΙΑ” χαρακτηρίζουν οι Ενωμένοι Εργαζόμενοι την έμπνευση της κ. Νοτοπούλου να μοιράσει μαζί με την κ. Ρανέλλα σταυρωμένα ψηφοδέλτια της δικής τους υποψηφιότητας, σε καθαρίστριες σχολικών κτηρίων του Δήμου Θεσσαλονίκης, που περίμεναν να παραλάβουν τα χαρτιά τους για να αποταθούν στον ΟΑΕΔ για το επίδομα ανεργίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Χθες καταγγέλθηκε στους «ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ» ότι στα γραφεία της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης, που είχε κληθεί το προσωπικό στην καθαριότητα σχολικών κτιρίων για να παραλάβει τις καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας, λόγω λήξης της σχολικής χρονιάς, μοιράζονταν ταυτόχρονα σταυρωμένα ψηφοδέλτια υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαδικασία παραλαβής των εντύπων καταγγελίας ήταν απαραίτητη, προκειμένου να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να καταχωρηθούν στα μητρώα του ΟΑΕΔ και να λάβουν το επίδομα ανεργίας για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2019.

Και ενώ οι συναδέλφισσες/οι ανέμεναν για κάμποση ώρα στο χώρο, ώστε να παραλάβουν τις καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας, διαπίστωσαν ότι η αδικαιολόγητη καθυστέρηση οφειλόταν στο γεγονός ότι αναμένετο η άφιξη της κας Κατερίνας Νοτοπούλου, η οποία ήθελε να τους μιλήσει μαζί με τη συνυποψήφιά της και πρόεδρο της σχολικής επιτροπής κα Γεωργία Ρανέλλα.

Μέχρι αυτό το σημείο όλα «θεμιτά». Δυο συνυποψήφιες στο ίδιο κόμμα, «εκμεταλλεύτηκαν» τις θέσεις τους και την περίσταση για να ενημερώσουν ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζονταν για τις υποψηφιότητές τους. Πολλοί βέβαια συνάδελφοι δυσανασχέτησαν με το «στήσιμο» και διαμαρτυρήθηκαν έντονα, ενώ κάποιοι άλλοι αποχώρησαν. Αυτό όμως που εξαγρίωσε αρκετούς εργαζόμενους ήταν το γεγονός ότι μετά το τέλος των ομιλιών των δυο συνυποψήφιων κυριών, δηλαδή της προέδρου της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής και της Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης, μοιράστηκαν χέρι χέρι με τις καταγγελίες των συμβάσεων και σταυρωμένα ψηφοδέλτια με τα ονόματα του πολιτικού «διδύμου».

Μια τέτοια ενέργεια είναι καταδικαστέα και αναδεικνύει την έλλειψη σεβασμού απέναντι σε ανθρώπους του μόχθου, που ούτε η σημερινή Κυβέρνηση κατάφερε να βγάλει από την επισφαλή και δουλεμπορική σχέση εργασίας. Άνθρωποι όμηροι επί σειρά ετών, που αμέσως μετά θα κατευθύνονταν στον ΟΑΕΔ για να εγγραφούν ως άνεργοι, παραλάμβαναν ψηφοδέλτια πολιτικών προσώπων και προϊσταμένων τους μαζί με το χαρτί της απόλυσης.

Πρόκειται για «μνημείο» πολιτικής αναισχυντίας, την οποία καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ως «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ».

Απαιτούμε από τις δυο συνυποψήφιες του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσουν άμεσα δημόσια συγνώμη για την πράξη τους, ως ένδειξη αναγνώρισης του λάθους τους και σεβασμού προς το προσωπικό καθαριότητας σχολικών κτιρίων.

Τα όποια μέτρα βελτίωσης της καθημερινότητας αυτού του πολύπαθου κλάδου, δεν δικαιολογούν το θράσος και την προσβολή της αξιοπρέπειας αυτών των ανθρώπων.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή

Δημήτρης Καραγεωργόπουλος
Επικεφαλής ΕΝ.ΕΡΓΑ
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΣΕΕ