Νέο όχι της κυβέρνησης – Ξεχάστε τη Νομική Πάτρας

«Η μη λειτουργία 4ης Νομικής Σχολής ήταν προεκλογική δέσμευση και θα εφαρμοστεί». Αυτό ήταν το περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε την Κυριακή η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και την πρύτανι του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου.

Η κ. Κεραμέως μετέφερε και τη θέση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έχει παραλάβει από την περασμένη εβδομάδα επιστολή των τοπικών φορέων. Μέσω αυτής, οι φορείς ζητούν να μην κλείσει το φάκελο της Νομικής Σχολής της Πάτρας και άμεσα να έχουν μία συνάντηση μαζί του.

Ωστόσο το τηλεφώνημα της κ. Κεραμέως δεν έκλεισε το φάκελο για την Πάτρα και τους φορείς της.Μιλώντας ο κ. Κατσιφάρας είπε: «Το τηλεφώνημα μου έγινε αλλά από την πλευρά μου απάντησα ότι δεν μπορεί να χαθεί μία μεγάλη ευκαιρία για την Πάτρα. Η Νομική είναι μία διεκδίκηση για την πόλη και το Πανεπιστήμιό μας δεκαετιών. Πιστεύουμε στο δίκιο του αγώνα μας.

Η Νομική Σχολή είναι μία κατάκτηση για εμάς, προσθέτει κύρος στο Πανεπιστήμιό μας και δεν θα απεμπολήσουμε αυτό που διεκδικήσαμε και κερδίσαμε».Η κυρία Κεραμέως ενημέρωσε και την Πρύτανι Βενετσάνα Κυριαζοπούλου. Η κυρία Κυριαζοπούλου δήλωσε πως όλα θα κριθούν στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό.


Πηγή