Νεαρή Γαλλίδα ξεκίνησε δράση καθαρισμού της παραλίας του Κατακόλου

Μένει στην Ελλάδα, και την περιοχή μας, εδώ και λίγους μόνο μήνες και κατάλαβε σύντομα ότι κάτι… δεν πάει καλά! Η Περιβαλλοντική της ευαισθησία την ώθησε μαζί με τον φίλο της και μια ομάδα εθελοντών να ξεκινήσουν να καθαρίζουν την παραλία του Κατακόλου περιοδικά (σ.σ. κάθε Δευτέρα), αναζητώντας παράλληλα υποστήριξη από κάθε ενδιαφερόμενο μέσω του facebook (Beach Clean Up @Katakolo)…

Ο λόγος για την Γαλλίδα Σαρλότ που μαζί με μια ομάδα νέων ξεκίνησαν αυτή τη δράση για να ενημερωθεί ο κόσμος για τη καταστροφή που δημιουργούμε πετώντας απορρίμματα στις παραλίες.

«Είμαι στην Ελλάδα μόνο τέσσερις μήνες, αλλά όταν είδα για πρώτη φορά την κατάσταση με τα σκουπίδια, είπα στον εαυτό μου πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πρέπει να ενεργήσω επ ‘αυτού. Στη Γαλλία, έχουμε ανακύκλωση, δεν βλέπεις γόπες από τσιγάρα παντού στο δρόμο ή στην παραλία και απαγορεύεται να δοθούν πλαστικές σακούλες στα σούπερ μάρκετ και καταστήματα. Μένω στο Κατάκολο για το καλοκαίρι και πολλοί δρόμοι είναι γεμάτοι σκουπίδια. Η κατάσταση είναι εντελώς εκτός ελέγχου», λέει η Σαρλότ.

Διαβάστε περισσότερα στην εφ. «Πατρίς» που κυκλοφορεί…


Πηγή