Ξανά στο δικαστήριο ως κακούργημα ο θάνατος του Δημήτρη Κατσαντώνη

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του θανατηφόρου εργατικού δυστυχήματος του Δημήτρη Κατσαντώνη. Το δυστύχημα είχε σημειωθεί στην περιοχή της Αγυιάς, στις 8 Μαρτίου 2016.

Όπως αναφέρει σε επιστολή της η οικογένεια του άτυχου 25χρονου, ο δικηγόρος της Γιάννης Παπαναστασόπουλος κατέθεσε στον Εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση το άρθρο 286/2014 σύμφωνα με το οποίο τα εργατικά ατυχήματα από τα οποία επέρχεται θάνατος από αμέλεια και κατά παράβαση των κανόνων οικοδόμησης, δικάζονται ως κακουργήματα και όχι ως πλημμελήματα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Το άρθρο κατατέθηκε στον Εισαγγελέα και το αίτημα να συμπεριληφθεί στην επερχόμενη δίκη έγινε δεκτό. Έτσι από εδώ και πέρα, όπως αναφέρει στην επιστολή της η οικογένεια, θα σταλούν εκ νέου κλητήρια θεσπίσματα στους πέντε κατηγορούμενους της υπόθεσης.

Ως προς το αστικό σκέλος της υπόθεσης, πριν από ένα χρόνο, το δικαστήριο υποχρέωσε τους εναγόμενους (πρόκειται για τρεις υπεύθυνους τεχνικής εταιρείας, έναν υπεύθυνο εμπορικής εταιρείας και ένα υπεργολάβο) να καταβάλουν ως αποζημίωση από 150.000 ευρώ σε κάθε ένα από τους δύο γονείς του άτυχου 25χρονου και από 75.000 ευρώ σε κάθε ένα από τα ρία αδέλφια του.


Πηγή