Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας: Να μπει σε αναπτυξιακή «τροχιά»


Τις επόμενες μέρες η συνάντηση με Βορίδη…

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της Ηλείας, ήταν το βασικό θέμα της χθεσινής σύσκεψης που συγκάλεσε στην Αμαλιάδα η Ομάδα Παραγωγών, στην οποία είχαν κληθεί και οι βουλευτές του νομού.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός, ο βουλευτής Ηλείας του ΚΙΝ.ΑΛ Μιχάλης Κατρίνης και ο πρώην βουλευτής Μάκης Μπαλαούρας, ενώ υπήρχε εκπρόσωπος της βουλευτή της ΝΔ Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου. Επίσης, συμμετείχαν εκπρόσωποι συνεταιρισμών, καθώς και ο νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος, πρόεδρος της ΠΕΝΑ, συλλόγου βιοκαλλιεργειτών και ομάδων παραγωγών Θεόδωρος Βασιλόπουλος.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή και την συνάντηση που θα υπάρξει τις επόμενες μέρες με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, στον οποίο και θα τεθούν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας στο νομό, αλλά και προτάσεις, ώστε να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις που θα συμβάλλουν στο εισόδημα των αγροτών και στην οικονομία του τόπου, που κατά 70%, όπως τονίστηκε και στη χθεσινή σύσκεψη, στηρίζεται στην γεωργία.

Ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Χρήστος Βαλιανάτος χαρακτήρισε χρήσιμες αυτές τις συναντήσεις με τις αρχές και τους φορείς του νομού, τονίζοντας ότι η Ομάδα Παραγωγών προσπαθεί να συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων.

Ο κ. Βαλιανάτος επεσήμανε ότι ο αγροτικός τομέας στην Ηλεία βρίσκεται σε δύσκολη φάση, με τους αγρότες να έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης, καθώς βλέπουν τα εισοδήματά τους να εξαφανίζονται.

Στη σύσκεψη τέθηκαν και διάφορα διαθρωτικά μέτρα όπως η δημιουργία δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων, η αξιοποίηση του Ινστιτούτου Γεωργικής Έρευνας Κοροίβου, αλλά και των αναξιοποίητων κτιρίων των συνεταιρισμών, η ανάγκη χάραξης εθνικής στρατηγικής για τη γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία με συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα για τους παραγωγούς που θα ενθαρρύνουν την παραμονή και όχι απομάκρυνση από το επάγγελμα, λήψη μέτρων μείωσης του υψηλού κόστους παραγωγής κ.α.

Οι βουλευτές εξέφρασαν την στήριξή τους στο έργο που επιτελεί η Ομάδα Παραγωγών, αλλά και στους αγρότες, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να στηριχτεί η γεωργία στην Ηλεία, μέσα από μέτρα και δράσεις που θα βγάλουν τον αγροτικό κόσμο από το τέλμα και συγχρόνως θα δημιουργήσουν όλα εκείνα τα εχέγγυα για αγροτικής ανάπτυξη, που είναι άλλωστε και το ζητούμενο σε έναν καθαρά αγροτικό νομό, όπως είναι η Ηλεία.


Πηγή