Ο “αποκλεισμός” της Χρυσής Αυγής από την πολιτική σκηνή ξεκίνησε από την Πάτρα!

Αν μια πόλη δικαιούται να έχει το προνόμιο του αποκλεισμού της Χρυσής Αυγής από τα κοινά και την πολιτική σκηνή της χώρας, αυτή δεν είναι άλλη από την Πάτρα.

Από την πρώτη στιγμή που ο Κώστας Πελετίδης πήρε τα ηνία της δημοτικής αρχής της Πάτρας, το 2014 όταν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής σε όλη την χώρα την έβγαζαν τρίτη δύναμη στη Βουλή, πέντε χρόνια δηλαδή πριν από τον αποκλεισμό της από το σημερινό Κοινοβούλιο, ο δήμος της αχαϊκής πρωτεύουσας το είχε ξεκαθαρίσει:

Δεν δίνεται διαφημιστικός χώρος ή κοινόχρηστος τόπος για τις εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής. Ακολούθησαν στη συνέχεια οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας που ήταν ομόφωνες και μετά η γνωστή δίκη, μετά από παρέμβαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ή για την ακρίβεια του τότε προέδρου της Βουλής που έστειλε τον Κώστα Πελετίδη στο σκαμνί, με αποτέλεσμα την πανηγυρική δικαίωση του από το δικαστήριο.

Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Είναι σημαντικό τις μέρες που όλη η δημοκρατική Ελλάδα πανηγυρίζει τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από την Βουλή να έχουμε μνήμη και να θυμόμαστε ποιοι συνετέλεσαν σε αυτό.

Η Πάτρα, έτσι και αλλιώς, ήταν ακόμα και στα χρόνια της ακμής της κρίσης, την περίοδο όπου η φτώχεια και η ανεργία ήταν στην κορύφωσή τους (όχι ότι τα πράγματα τώρα είναι καλύτερα), μία πόλη που ποτέ δεν έδωσε μεγάλα ποσοστά στη Χρυσή Αυγή και ποτέ (σε αντίθεση με άλλες) δεν την έβαλε σε δημοτικό συμβούλιο της. Δεν την ανέχτηκε.

Ο "αποκλεισμός" της Χρυσής Αυγής από την πολιτική σκηνή ξεκίνησε από την Πάτρα!

Πλέον όλη η Ελλάδα πανηγυρίζει και οι πάντες συμφωνούν ότι ένα από τα θετικά των εκλογών της 7ης Ιουλίου ήταν ο αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής από τη Βουλή.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ακόμα και στις πρόσφατες εκλογές (ευρωεκλογές και εθνικές) ο δήμος της Πάτρας και η πόλη, με ομόφωνη απόφαση της ειδικής επιτροπής που είχε συνταχθεί, δεν έδωσε διαφημιστικό χώρο ή κοινόχρηστο τόπο στη Χρυσή Αυγή.

Η Πάτρα λοιπόν είχε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στον αποκλεισμό του κόμματος από το πολιτικό σκηνικό. Τόσο λόγω του Πελετίδη και της δημοτικής αρχής, όσο και εξαιτίας των δημοκρατικών αντιλήψεων που έχει στη νοοτροπία της. Δικαιούται έτσι να πανηγυρίζει.


Πηγή