ΠΑΤΡΑ: – ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΓΝΩΣΤΟ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟ! «Ψάρευε» με χαρτζιλίκια… ανήλικα αγόρια

Συναγερμός το μεσημέρι το Σαββάτου στην περιοχή του Ψαροφαϊου όταν κάτοικοι αντελήφθησαν τις πονηρές διαθέσεις ενός ηλικιωμένου άνδρα ο οποίος προσπάθησε – έναντι αμοιβής – να παρασύρει ένα ανήλικο αγόρι (ρομά) σε αδιέξοδο δρομάκι!

Το τι έγινε στην περιοχή, δεν περιγράφεται, αφού ορισμένοι κάτοικοι της γειτονιάς με το πού κατάλαβαν τι ακριβώς συνέβαινε βγήκαν τρέχοντας από τα σπίτια τους και άρχισαν να κυνηγούν τον ηλικιωμένο. Όλα συνέβησαν γύρω στη μία μετά το μεσημέρι και ενώ στην περιοχή επικρατούσε σχετική μεσημεριανή ησυχία. Το ανήλικο αγόρι στεκόταν στη γωνία ενός δρόμου και περίμενε περαστικούς που γύρισαν από σούπερ μάρκετ της περιοχής ζητώντας τους χρήματα. Κάποια στιγμή πέρασε και ο ηλικιωμένος.

Ο οποίος όμως φαίνεται ότι σταμάτησε και «έπιασε» κουβέντα με τον ανήλικο συνομιλώντας μαζί του για πάνω από δέκα λεπτά. Τη σκηνή όμως έτυχε να δει ένας κάτοικος ο οποίος είχε βγει στο μπαλκόνι του σπιτιού του για να καπνίσει και παρακολουθούσε όλο το σκηνικό όπως εκτυλισσόταν. Και όταν είδε τον ηλικιωμένο να κάνει νόημα στο μικρό αγόρι αφού προηγουμένως του κουνούσε ένα χαρτονόμισμα και εκείνο να σηκώνεται στη συνέχεια και να τον ακολουθεί, ο νους του πήγε κατευθείαν στο κακό. Και όπως αποδείχθηκε, δεν είχε άδικο.

Ο κάτοικος βγήκε από το σπίτι του για να παρακολουθήσει και να επιβεβαιώσει τις υποψίες του. Διαπιστώνοντας ότι ο ηλικιωμένος μπήκε σε έναν κοινόχρηστο χώρο μεταξύ παλιών προσφυγικών σπιτιών όπου η παρουσία του ίδιου και του ανήλικου δεν γινόταν αντιληπτή από κανέναν. Και εκεί κόλλησε πάνω στον τοίχο δίνοντας …εντολές στον ανήλικο!

Ο κάτοικος είδε τη σκηνή και όταν βεβαιώθηκε έβαλε τις φωνές από μακριά, κάνοντας κι άλλους κατοίκους, που άκουσαν τη φασαρία, να βγουν από τα σπίτια τους. Ο ηλικιωμένος αρχικά προσπάθησε να πείσει ότι δεν ήταν… αυτό που νόμιζε ο εξαγριωμένος κάτοικος. Βλέποντας όμως ότι τα λόγια του δεν έπειθαν και ότι στο μεταξύ είχαν συγκεντρωθεί κι άλλοι οργισμένοι κάτοικοι έτοιμοι να τον λιντσάρουν, αποφάσισε να διαφύγει από ένα στενό πέρασμα στην πίσω πλευρά της κοινόχρηστης αυλής. Μάλιστα δύο από κατοίκους προσπάθησαν να τον καταδιώξουν αλλά δεν κατάφεραν να εντοπίσουν.

dete.gr


Πηγή