ΠΑΤΡΑ: Συνεχίζεται η άναρχη κατάσταση στην Πλαζ

Η απόλυτη αναρχία βασιλεύει στους δρόμους της Πάτρας από την πλευρά των οδηγών, των ποδηλατών, αλλά και των πεζών. Αυτό το διαπιστώνει εύκολα ο κάθε δημότης που κατεβαίνει στο κέντρο, αλλά και στις συνοικίες της πόλης.

Όπως επίσης, διαπιστώνει ότι έχει παραδοθεί όλος ο δημόσιος χώρος στα αυτοκίνητα και στα μηχανάκια. Οι οδηγοί των αυτοκινήτων αλλά και των δίκυκλων κινούνται όπως θέλουν και παρκάρουν, όπου να’ ναι. Πολλές φορές, μπορεί να δει κανείς δίκυκλα να διασχίζουν τις πλατείες και τους πεζόδρομους στο κέντρο της Πάτρα, αλλά και αυτοκίνητα να είναι διπλοπαρκαρισμένα, κυρίως εκτός των ορίων του συστήματος της ελεγχόμενης στάθμευσης. Όπως μπορεί να δει ποδηλάτες να διασχίζουν ανάποδα τις οδούς, να προσπερνούν τα κόκκινα φανάρια και να τρέχουν σε πεζοδρόμια…

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, της κατάστασης που επικρατεί, είναι αυτό που συμβαίνει στον παραλιακό δρόμο που οδηγεί στην Πλαζ. Το τμήμα που δρόμου που έχει οριοθετηθεί για να κάνουν τη βόλτα τους οι πεζοί και οι ποδηλάτες, έχει καταργηθεί αφού οδηγοί έσπασαν τις κορίνες και χρησιμοποιούν το χώρο για να παρκάρουν τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια τους, ώστε να απολαύσουν με ευκολία το μπάνιο τους.


Πηγή