Περιέγραψε γελώντας την ενημέρωσή του για τον θάνατο δύο πιλότων (βίντεο)

Αντιδράσεις και οργή προκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας με την περιγραφή του πρώτου τηλεφωνήματος που έλαβε όταν μπήκε στο Μαξίμου, το οποίο ήταν από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ σχετικά με την πτώση μαχητικού στην Ισπανία που κόστισε τη ζωή σε δύο Έλληνες πιλότους, τον Παναγιώτη Λάσκαρη και τον Αθανάσιο Ζάγκα.

Όπως φαίνεται και από μηνύματα πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι περισσότεροι οργίστηκαν καθώς ο πρωθυπουργός γελούσε ενώ περιέγραφε ένα τόσο τραγικό περιστατικό, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης στον Alpha.

Δείτε το βίντεο και μια από τις πιο χαρακτηριστικές αντιδράσεις:

Ο Αλέξης Τσίπρας θυμάται την πρώτη του εμπειρία στο Μέγαρο Μαξίμου το 2015 – να ενημερώνεται από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ για την πτώση του F-16 στην Ισπανία, που κόστισε τη ζωή στους Σμηναγούς Παναγιώτη Λάσκαρη & Αθανάσιο Ζάγκα – και *γελάει*. Οι πεσόντες μας αξίζουν μεγαλύτερο σεβασμό. pic.twitter.com/WuqNFsI1AV

— The Greek Analyst (@GreekAnalyst) July 4, 2019

«Και με το που μπαίνω μέσα, δεν πρόλαβα να καταλάβω τι γίνεται, να μάθω ποιο είναι το λεγόμενο τριψήφιο τηλέφωνο, το κόκκινο τηλέφωνο, και χτυπάει αυτό το αναθεματισμένο τηλέφωνο και στην άλλη, δεν καταλαβαίνω ποιο τηλέφωνο, προσπαθώ να βρω ποιο είναι να το σηκώσω, ήταν το τριψήφιο» τόνισε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στον Alpha. «Στην άλλη άκρη της γραμμής είναι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ τότε για να μου πει ότι έπεσε ένα ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος σε μια επίδειξη στην Μαδρίτη στην Ισπανία. Ωραίο ποδαρικό κάναμε», πρόσθεσε, ενώ περιέγραφε με… εύθυμη διάθεση το περιστατικό.

Τσίπρας για την πρώτη εμπειρία στο Μαξίμου

Αν είναι δυνατόν!!!Ο Αλέξης Τσίπρας θυμάται την πρώτη του εμπειρία στο Μέγαρο Μαξίμου το 2015 – να ενημερώνεται από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ για την πτώση του F-16 στην Ισπανία, που κόστισε τη ζωή στους Σμηναγούς Παναγιώτη Λάσκαρη & Αθανάσιο Ζάγκα – και… γελάει.

Gepostet von Ομάδα Αλήθειας am Donnerstag, 4. Juli 2019

Το χρονικό

Οι δύο Ελληνες που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα, στις 26 Ιανουαρίου του 2015, ήταν ο σμηναγός Παναγιώτης Λάσκαρης, 35 ετών, έγγαμος με ένα γιο, με σύνολο ωρών πτήσεως 1459 εκ των οποίων οι 872 ώρες σε αεροσκάφη F-16 και ο σμηναγός Αθανάσιος Ζάγκας 31 ετών, έγγαμος, με ένα γιο και μια κόρη, με σύνολο ωρών πτήσεως 1128 εκ των οποίων οι 528 σε αεροσκάφη F-16.

Από την απογείωση μέχρι και την πτώση του μεσολάβησαν μόλις 7,8 δευτερόλεπτα. Με τη συντριβή σκοτώθηκαν οι δύο Ελληνες χειριστές και εννέα Γάλλοι στρατιωτικοί. Τραυματίστηκαν 33 ένστολοι και καταστράφηκαν μαχητικά αεροσκάφη άλλων χωρών.

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά, στις 24 Οκτωβρίου 2018, το Αεροδικείο Αθηνών έκρινε ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις ενοχής για τους Ελληνες στρατιωτικούς που υποστήριξαν ή συντήρησαν το μοιραίο αεροσκάφος στη διεθνή άσκηση. Ευθύνη δεν καταλογίστηκε ούτε στους δύο χειριστές του F-16. Οπως φαίνεται και στο σκεπτικό του δικαστικού συμβουλίου, το οποίο είχε παρουσιάσει η «Κ», ό,τι κι αν έκαναν μετά την απογείωση οι δύο πιλότοι ήταν αδύνατο να αποτρέψουν την πτώση.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Tags:Αθανάσιος ΖάγκαςΠαναγιώτης Λάσκαρης


Πηγή