Πότε ξεκινούν τελικά τα δρομολόγια του Προαστιακού από την Πάτρα στην Κάτω Αχαΐα;

Από τις 15 Ιουλίου και μετά αναμένεται να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες εργασίες για να ξεκινήσουν τα δρομολόγια του Προαστιακού από την Πάτρα στην Κάτω Αχαΐα.

Το ζήτημα όμως είναι αν αυτό θα φανεί αρκετό για να ξεκινήσουν το φετινό καλοκαίρι τα δρομολόγια ή αν λόγω διαφόρων παραγόντων υπάρξει μία περαιτέρω καθυστέρηση.

Το θέμα αυτό είναι κάτι που απασχολεί αρκετούς Πατρινούς που παραθερίζουν τους καλοκαιρινούς μήνες στα παραθαλάσσια μέρη της δυτικής Αχαΐας και περιμένουν να ξεκινήσουν τα δρομολόγια του Προαστιακού, θεωρώντας ότι θα τους εξυπηρετήσουν και θα διευκολύνουν τη ζωή τους, εξασφαλίζοντάς τους καθημερινά μια γρήγορη και φθηνή μετακίνηση.

Οι αρχικές εκτιμήσεις των ανθρώπων του υπουργείου ήταν ότι τα δρομολόγια θα ξεκινούσαν στα τέλη του Ιουνίου ή στις αρχές του Ιουλίου, όμως, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν, αφού οι εργασίες για το έργο των ΑΣΙΔ και τις αυτόματες διαβάσεις δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί (πριν από μερικές ημέρες είχαν φτάσει στο ύψος της ΒΙΠΕ).

Υπάρχει όμως και ένα ακόμα εμπόδιο που έχει να κάνει με τη φύλαξη των στάσεων, στα σημεία όπου δεν θα υπάρχουν μπάρες και την αναγκαστική τοποθέτηση υπαλλήλων σε αυτά, έτσι ώστε να κόβουν την κυκλοφορία των οχημάτων για να περνούν οι συρμοί. Υπάλληλοι που ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στην εταιρεία.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποφάσισε έτσι να καθυστερήσει για λίγο την έναρξη των κανονικών δρομολογίων μέχρι να ξεπεραστούν τα εμπόδια αυτά και να διασφαλιστεί από κάθε άποψη η ασφάλεια των οδηγών, αλλά και των επιβατών του τρένου. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν θα γίνουν οι απαιτούμενες προσλήψεις σε υπαλλήλους και προσωπικό για να ξεκινήσουν τα δρομολόγια.

Πάντως, οι προσπάθειες των ανθρώπων της εταιρείας είναι σε κάθε περίπτωση τα δρομολόγια να ξεκινήσουν το φετινό καλοκαίρι, κάτι που έχει προαναγγελθεί από τις αρχές του Μάη και περιμένει ο κόσμος, τόσο στην Πάτρα, όσο και στη Δυτική Αχαΐα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο αρχικός σχεδιασμός φέρεται να περιλαμβάνει ένα δρομολόγιο ανά ώρα προκειμένου να γίνει γνωστή η ύπαρξη του συρμού και να καταγραφούν οι προτιμήσεις του επιβατικού κοινού.

Θυμίζουμε ότι οι στάσεις που θα λειτουργήσουν είναι οι εξής: Ανθείας, Άγιος Γεώργιος, Παραλία Πατρών, 25ης Μαρτίου, Τσαούση-Μιντιλόγλι, Βραχνέικα, Τσουκαλέικα, Αλισσός, Κάτω Αχαγιά καθώς και τα Καμίνια.

Η φωτογραφία είναι από την σελίδα "Φίλοι Προαστιακού Σιδηρόδρομου Πάτρας".


Πηγή