Πύργος: Παραλιακή και… χωματερή – Δρόμοι γεμάτοι σκουπίδια ξυπνούν «εφιαλτικές» μνήμες

Σε μια απέραντη χωματερή έχει μετατραπεί τους τελευταίους μήνες ολόκληρη η παραλιακή ζώνη του Πύργου. Με τον δήμο να εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα με τα σκουπίδια, η δημοτική αρχή διαβεβαιώνει συνεχώς το τελευταίο διάστημα πως γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την προμήθεια ή ακόμα και την επισκευή βλαβών στα απορριμματοφόρα του δήμου.

Έχοντας όμως φτάσει ήδη στα μέσα του καλοκαιριού και με την κατάσταση να παραμένει αφόρητη, γίνεται αντιληπτό πως οι επόμενοι μήνες θα αποτελέσουν μια πραγματική «δοκιμασία» για τους κατοίκους.

Από το ξεκίνημα της παραλιακής ζώνης στο Καταράχι, μέχρι λίγο πριν την περιοχή του Κατακόλου, οι δρόμοι είναι γεμάτοι με σκουπίδια που έχουν «ξεχειλίσει» από τους ασφυκτικά γεμάτους κάδους και διασκορπίζονται παντού, δημιουργώντας μια άσχημη εικόνα.

Δυσοσμία, βρωμιά και ασχήμια, είναι λέξεις που θα μπορούσαν να περιγράψουν χαρακτηριστικά την κατάσταση της περιοχής, η οποία βλέπει απορριμματοφόρο μια φορά το εξάμηνο, όπως μαρτυρούν οι κάτοικοί της! Δεν πρόκειται για ένα πρόβλημα που προέκυψε φέτος, καθώς κάθε χρόνο η αποκομιδή των σκουπιδιών γίνεται με «ρυθμούς χελώνας». Ωστόσο, η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει ολοένα και περισσότερο, μιας και το διάστημα αυτό ο πληθυσμός στην παραλιακή περιοχή διπλασιάζεται. Ενδεικτική εικόνα του προβλήματος αποτελεί η είσοδος της Σπιάντζας που τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο σκουπιδότοπο, αφού όλοι οι κάδοι είναι εξαφανισμένοι κάτω από τον μεγάλο όγκο των σκουπιδιών που έχουν αρκετά μεγάλο διάστημα να μαζευτούν.

Διαβάστε περισσότερα στην εφ. «Πατρίς» που κυκλοφορεί…


Πηγή