Σε ετοιμότητα τα μέλη της Ομάδας διάσωσης Κέρκυρας.

Περιβάλλον Σε ετοιμότητα τα μέλη της Ομάδας διάσωσης Κέρκυρας.

Σήμερα Τετάρτη 10 Ιουλίου και με δείκτη επικινδυνότητας 3 για το νησί της Κέρκυρας, τα μέλη του παραρτήματος Κέρκυρας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης θα είναι σε αυξημένη ετοιμότητα – επιφυλακή από τις 12:00 και μετά προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους: «Για μια ακόμη χρονιά μέλη του παραρτήματος Κέρκυρας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης συμμετέχουν στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κέρκυρας.

Πιο συγκεκριμένα και προκειμένου να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο τρόπο οι ανάγκες σε θέματα πυρασφάλειας και δασοπυρόσβεσης, κατά τις ημέρες με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας, μέλη του παραρτήματος αναλαμβάνουν δράση με απόφαση οδήγησης κατ΄εξαίρεση των ειδικών οχημάτων της Πολιτικής Προστασίας τα οποία στελεχώνονται με εκπαιδευμένους από την Π.Υ. εθελοντές της ομάδας

Ζητάμε την προσοχή των συμπολιτών μας κατά την εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς προέχει η ασφάλεια όλων μας».


Πηγή