Στη φυλακή οι συλληφθέντες για την υπόθεση ναρκωτικών που εξάρθρωσε το Τ.Δ.Ν της Υ.Α Πύργου

*ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 13 ΚΙΛΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΡΝΙΑ

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι πέντε συλληφθέντες (σ.σ ο 6ος είναι ήδη έγκλειστος στις φυλακές) για την υπόθεση διακίνησης, κατοχής, μεταφοράς και αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών που εξάρθρωσαν την προηγούμενη εβδομάδα οι αστυνομικοί Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, καταφέρνοντας ένα ακόμα καίριο χτύπημα στο οργανωμένο έγκλημα.

Χθες το πρωί, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών, οι αστυνομικοί του Τ.Δ.Ν Πύργου, εντόπισαν και κατέσχεσαν 13 επιπλέον κιλά και 200 γραμμάρια κάνναβης, σε δασική περιοχή στη Σταμνά Αιτωλοακαρνανίας. Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς περιμετρικά της ανενεργής φυτείας των δενδρυλλίων κάνναβης, μέσα σε δύο σάκους, που ήταν κρυμμένοι σε πυκνή θαμνώδη βλάστηση.

Η αρχή

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Τετάρτη 3 Ιουλίου είχαν συλληφθεί, στην Αιτωλοακαρνανία, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, έξι άνδρες ηλικίας από 37 έως 63 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διακίνηση, κατοχή, μεταφορά και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για παράβαση του νόμου για τα όπλα. Ανάμεσα ήταν, συγκαταλεγόταν ένας κρατούμενος φυλακών και ένας αστυνομικός, ο οποίος υπηρετούσε σε περιοχή της Αττικής.

Σε έρευνες που είχαν πραγματοποιηθεί τότε, σε δασική περιοχή στην Σταμνά Αιτωλοακαρνανίας, είχε εντοπισθεί χώρος, ανενεργής φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης, με εμφανείς ενδείξεις ότι κατά το παρελθόν είχαν καλλιεργηθεί δενδρύλλια της ναρκωτικής ουσίας.

Επιπλέον, σε κοντινή απόσταση από τη φυτεία, μέσα στο δάσος, εντοπίστηκαν 25 σάκοι, που ήταν κρυμμένοι κάτω από πράσινο δίχτυ και νάιλον καλύμματα που περιείχαν 125 κιλά και 500 γραμμάρια κάνναβης.

Προφυλακιστέοι

Το συμπληρωματικό προανακριτικό υλικό, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου, ενώ οι πέντε συλληφθέντες μετά την απολογία τους χθες το πρωί στον Ανακριτή Μεσολογγίου κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Υπενθυμίζεται ότι το 6ο μέλος είναι ήδη κρατούμενος των φυλακών.


Πηγή