Συγκέντρωση πραγματοποίησε η Κ.Ο. Αμαλιάδας του ΚΚΕ στην Αμαλιάδα

Για τα λαϊκά συμφέροντα

Ότι η ΝΔ αξιοποίησε την αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και την δυσαρέσκεια που αυτή προκάλεσε, προκειμένου να επανέλθει στην κυβερνητική διαχείριση, τονίστηκε, μεταξύ άλλων, στην συγκέντρωση που πραγματοποίησε η Κ.Ο. ΚΚΕ Αμαλιάδας, την Τετάρτη το βράδυ, στον χώρο του Εργατικού Κέντρου.

Στην συγκέντρωση – συζήτηση, τέθηκε η ανακοίνωση της Κ.Ε. ΚΚΕ για τις εκλογές, οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, οι πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ.

Κατά την συγκέντρωση, χαιρετήθηκε η συμπόρευση στήριξης του ΚΚΕ στις πρόσφατες εκλογές από τα μέλη και τους οπαδούς, αλλά και από τους νέους και τις νέες που ψήφισαν για πρώτη φορά.

Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, και η ανακοίνωση της Κ.Ε. «Αυτή η συμπόρευση έχει τη δική της δυναμική, που δεν εξαντλείται στις υποψηφιότητες ούτε μετριέται μόνο στην κάλπη. Εκφράζει διεργασίες που μπορούν να πολλαπλασιαστούν στο εργατικό λαϊκό κίνημα, στους αγώνες, που θα πρέπει να αναπτυχθούν, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που θα συνεχίσει η νέα κυβέρνηση της ΝΔ.

Η επόμενη μέρα πρέπει να βρει και νέες δυνάμεις στο δρόμο της αντεπίθεσης, στο δρόμο της ταξικής πολιτικής και μαζικής πάλης, της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, της προώθησης της αντικαπιταλιστικής αντιμονοπωλιακής κοινωνικής συμμαχίας και της προσέλκυσης στο κίνημα των γυναικών και της νεολαίας».

Σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα επισημάνθηκε ότι ως ένα βαθμό καταγράφηκε «η δικαιολογημένη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που συνέχισε το αντιλαϊκό έργο των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

Σε άλλο σημείο τονίστηκε ότι «Το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει τη δύναμη των 300.000 ψηφοφόρων του και το ποσοστό του 5,3% που του έδωσε ο ελληνικός λαός, με τους 15 εκλεγμένους βουλευτές του, για να υπηρετήσει τα λαϊκά συμφέροντα. Θα αποτελέσουν το συνεπές και μαχητικό στήριγμα των εργαζομένων, για την ενδυνάμωση του εργατικού και του λαϊκού κινήματος στην αντεπίθεσή του απέναντι στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, που θα συνεχιστεί αλλά και στην κάλπικη αστική αντιπολίτευση των άλλων κομμάτων».

Οι ψήφοι του ΚΚΕ « θα κατατεθούν από σήμερα, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, στα σχολεία, στις σχολές, θα γίνουν δύναμη για να εμποδιστούν νέα μέτρα, για την οργάνωση των αγώνων και γενικότερα τη λαϊκή αντεπίθεση που να σημαδεύει τον πραγματικό αντίπαλο, για την ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των λαϊκών νοικοκυριών, των συνταξιούχων, της νεολαίας, όλων όσων δημιουργούν τον κοινωνικό πλούτο, αλλά υποφέρουν, λόγω της μη ικανοποίησης των αναγκών τους», επισημάνθηκε.


Πηγή