Συνάντηση/Εκδήλωση ενάντια στις εξορύξεις – Δευτέρα 22/7 δίπλα στο BLUE PANDA

Η “ΖΑΚΥΝΘΙΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΙΟΝΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΔΡΆΚΩΝ”, η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ “ΑΝΤΑΜΑ” και ο “ΑΝΟΖ”, συμμετέχουν στην εκστρατεία του WWF κατά των εξορύξεων και καλούν σε συνάντηση/εκδήλωση τους κατοίκους κι επισκέπτες του νησιού, τη Δευτέρα το σούρουπο, μετά τις 8 στο Porto, Η “ΖΑΚΥΝΘΙΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΙΟΝΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΔΡΆΚΩΝ”, η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ “ΑΝΤΑΜΑ” και ο “ΑΝΟΖ”, συμμετέχουν στην εκστρατεία του WWF κατά των εξορύξεων και καλούν σε συνάντηση/εκδήλωση τους κατοίκους κι επισκέπτες του νησιού, τη Δευτέρα το σούρουπο, μετά τις 8 στο Porto, δίπλα στο BLUE PANDA.
>
> Σκοπός της συνάντησης είναι:
>
> Να δικτυωθούμε και να δράσουμε ενωμένοι, ως τοπική κοινωνία, στο σχεδιασμό και την εκτέλεση των αποφάσεων εξόρυξης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή του νησιού μας, αλλά και σε συνεργασία με όλα τα αντίστοιχα κινήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα.
>
> Να δυναμώσουμε τη θέλησή και τη φωνή μας ενάντια στις εξορύξειςυδρογονανθράκων γιατί προκαλούν δυσμενέστατες επιπτώσεις στο κλίμα, το περιβάλλον και τις τοπικές οικονομίες και ειδικά στη Ζάκυνθο θα προκαλέσουν υποβάθμιση του ήδη επιβαρυμένου φυσικού περιβάλλοντος και της ποιότητα της ζωής μας, υποθηκεύοντας το μέλλον μας με μεγάλη διακινδύνευση .
>
> Να ενημερωθούμε για την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τα σενάρια περί οικονομικού οφέλους, αφού τo κόστος των εξορύξεων και της κλιματικής κρίσης υπερβαίνουν κατά πολύ τα υποτιθέμενα οικονομικά οφέλη, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και στην εθνική οικονομία, με ανυπολόγιστο κόστος σε περίπτωση ατυχήματος.
>
> Να πληροφορηθούμε για τα πορίσματα της Ειδικής Έκθεσης για τον 1,5°C της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ, τα οφέλη της πράσινης ανάπτυξης και τις σύγχρονες τάσεις στον προηγμένο κόσμο, σε αντίθεση με την -ξεπερασμένη – χρήση υδρογονανθράκων.
>
> Να διαδηλώσουμε τη βούληση κι απαίτησή μας:
> -Να τερματιστεί ο σχεδιασμός των εξορύξεων υδρογονανθράκων στην περιοχή μας και σε όλη τη χώρα μας
>
> – Να υιοθετηθούν πολιτικές και αποφάσεις για την βιώσιμη, ασφαλή, ποιοτική και φιλική για το περιβάλλον και τον άνθρωπο ανάπτυξη του νησιού.
>
> Η δράση της Δευτέρας απευθύνεται στη λογική, τα συναισθήματα και τις αισθήσεις μας και έχει σκοπό να μας κάνει να νιώσουμε τη χαρά και την επιθυμία να ζήσουμε τον τόπο μας όπως του πρέπει..
>
> ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ
> ΜΕ ΧΑΡΆ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
> ΜΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΚΙ ΌΧΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΘΡΑΚΑΣ
> > > Σκοπός της συνάντησης είναι: > > Να δικτυωθούμε και να δράσουμε ενωμένοι, ως τοπική κοινωνία, στο σχεδιασμό και την εκτέλεση των αποφάσεων εξόρυξης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή του νησιού μας, αλλά και σε συνεργασία με όλα τα αντίστοιχα κινήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα. > > Να δυναμώσουμε τη θέλησή και τη φωνή μας ενάντια στις εξορύξειςυδρογονανθράκων γιατί προκαλούν δυσμενέστατες επιπτώσεις στο κλίμα, το περιβάλλον και τις τοπικές οικονομίες και ειδικά στη Ζάκυνθο θα προκαλέσουν υποβάθμιση του ήδη επιβαρυμένου φυσικού περιβάλλοντος και της ποιότητα της ζωής μας, υποθηκεύοντας το μέλλον μας με μεγάλη διακινδύνευση . > > Να ενημερωθούμε για την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τα σενάρια περί οικονομικού οφέλους, αφού τo κόστος των εξορύξεων και της κλιματικής κρίσης υπερβαίνουν κατά πολύ τα υποτιθέμενα οικονομικά οφέλη, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και στην εθνική οικονομία, με ανυπολόγιστο κόστος σε περίπτωση ατυχήματος. > > Να πληροφορηθούμε για τα πορίσματα της Ειδικής Έκθεσης για τον 1,5°C της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ, τα οφέλη της πράσινης ανάπτυξης και τις σύγχρονες τάσεις στον προηγμένο κόσμο, σε αντίθεση με την -ξεπερασμένη – χρήση υδρογονανθράκων. > > Να διαδηλώσουμε τη βούληση κι απαίτησή μας: > -Να τερματιστεί ο σχεδιασμός των εξορύξεων υδρογονανθράκων στην περιοχή μας και σε όλη τη χώρα μας > > – Να υιοθετηθούν πολιτικές και αποφάσεις για την βιώσιμη, ασφαλή, ποιοτική και φιλική για το περιβάλλον και τον άνθρωπο ανάπτυξη του νησιού. > > Η δράση της Δευτέρας απευθύνεται στη λογική, τα συναισθήματα και τις αισθήσεις μας και έχει σκοπό να μας κάνει να νιώσουμε τη χαρά και την επιθυμία να ζήσουμε τον τόπο μας όπως του πρέπει.. > > ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ > ΜΕ ΧΑΡΆ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ > ΜΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΚΙ ΌΧΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΘΡΑΚΑΣ >


Πηγή