Συνεχίζονται οι καταγγελίες για θαλάσσια ρύπανση – Την αντίδραση του Ν.Γιακουμέλου προκάλεσε ανάρτηση φω […]

Το πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και γίνεται μία επικίνδυνη , για ολόκληρο το νησί, τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες, μόνιμα αιμορραγούσα πληγή.Όπως, είναι ήδη γνωστό, το τελευταίο διάστημα, έχει ξεκινήσει μία, από όποια πλευρά και να το δει κανείς, πολύ σημαντική προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος, από τους ίδιους τους κατοίκους.Οι πολίτες, καταγγέλλουν συστηματικά, όποιας μορφής και σε όποιο σημείο εντοπίσουν, φαινόμενα θαλάσσιας ρύπανσης, όπως η καταγγελία ,επίσημα, στο λιμεναρχείο Ζακύνθου, της κ. Διονυσίας Πλέσσα, η οποία μάλιστα, ανάρτησε στη προσωπική της σελίδα στο fb, φωτογραφία από τη περιοχή Πόρτο Ρόξα, προκαλώντας την αντίδραση του επιχειρηματία – ξενοδόχου και μέλους του Δ.Σ της Ένωσης Ξενοδόχων Αρκαδίων Ζακύνθου, κ.Νίκου Γιακουμέλου…
Σε κάθε περίπτωση, η έλλειψη, ακόμη και στοιχειωδών υποδομών, σε κάποιες τουλάχιστον περιπτώσεις, διαχείρισης αποβλήτων, οι «γκρίζες» νοοτροπίες , που οδηγούν σε κάθε λογής παρατυπίες και παρανομίες,, η υποστελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών, μόνιμο πρόβλημα διαχρονικά, καθώς και η δυσκαμψία του δημοσίου, η συστηματική σταθερή μετατόπιση των ευθυνών, η διαχρονική σε πολλές περιπτώσεις συγκάλυψη και κυρίως, η πολιτική ολιγωρία και αδιαφορία, ακόμη και ο στρουθοκαμηλισμός, έχουν φέρει το νησί , στην κατάσταση που σήμερα αντιμετωπίζει .
Δυστυχώς, προκαλεί απίστευτη αίσθηση το γεγονός, ότι κάποιοι συστηματικά, καταφέρονται εναντίον των πολιτών, είτε με τον ένα, είτε με τον άλλο, είτε με τον οποιαδήποτε τρόπο, όταν αυτοί αντιδρούν, ζητώντας το αυτονόητο, δηλαδή , το να προστατέψουν την υγεία των ίδιων και των παιδιών τους, καθώς και των επισκεπτών.
Είναι σίγουρο ότι οι περισσότερες παραλίες του νησιού, παραμένουν καθαρές και αποτελούν πόλο έλξης για τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες. Τα αποτελέσματα θα είναι περισσότερο θετικά όταν εξαλειφθούν, τα φαινόμενα ρύπανσης, όπου αυτά εμφανίζονται.
Οι αντιδράσεις των πολιτών, πρέπει να είναι καλοδεχούμενες, να ενισχύονται και να υποστηρίζονται, γιατί τοτε ενδεχομένως να δρομολογούνται εξελίξεις και να δίνονται λύσεις. Ούτως ή άλλως, τέτοιες παρεμβάσεις ,δεν παύει, να λειτουργούν και ως μέτρο πίεσης. Εξάλλου όταν οι πολίτες καταγγέλουν, το κάνουν για να προστατευτούν και να προστατέψουν . Το νησί το δυσφημίζουν, αυτοί που το ρυπαίνουν και όταν τα αποτελέσματα της ρύπανσης, τα φωτογραφίζουν οι χιλιάδες επισκεπτών, αναρτώντας τα οι ίδιοι στο διαδίκτυο, πέρα από τις αρνητικές εντυπώσεις που τους προκαλεί ένα τέτοιο γεγονός και το οποίο δεν θα κρατήσουν ως επτασφράγιστο μυστικό, αλλά αντιθέτως θα το μεταφέρουν σε φίλους και σε γνωστούς τους όταν επιστρέψουν στη χώρα
Είναι σίγουρα τραγικό, το να βιώνουμε τέτοιες καταστάσεις που διαμορφώνουν οι λίγοι, αυτοί που ασυνείδητα λειτουργούν, εις βάρος και του ίδιου τους του εαυτού και οι πολλοί να μην μπορούν να δώσουν λύση. Αυτό για το κάθε υποψιασμένο πια πολίτη, κάτι σημαίνει.
Η στιχομυθία που εξελίσσεται ανάμεσα στην συμπολίτισσα μας , που καταγγέλλει το γεγονός και στον συμπολίτη μας επιχειρηματία, έχει το δικό της ενδιαφέρον.

Γιακουμέλος Νικόλαος
Εγώ αγαπητοί μου φίλοι κάνω μπάνιο μαζι με τα παιδια μου τα εγγονια μου μαζί βέβαια με τους πελάτες κ περαστικούς που έρχονται από παντου κ απολαμβάνουμε την υπέροχη πεντακάθαρη παραλία κ θάλασσα του ξενοδοχείου μας !!!!! Επίσης λεω όποιος ρυπαίνει να κλείνει να δένει η οποιαδηποτε τιμωρία για να μην το ξανακάνει!!!!
Γιακουμέλος ΝικόλαοςΕγω δεν λέω να σιωπήσουμε σε καθε ρύπανση αλλά ότι ανεβάζουμε στο διαδίκτυο μπορεί να κάνει ανεπανάληπτη ζημιά σε σενα την ίδια που το ανεβάζεις ειναι σιγουρο ότι δεν ειναι ο καλύτερος τρόπος για να λύσεις το πρόβλημα!!!!!! Χρειάζεται κ λιγο αυτοσυγκράτηση νομίζω !!!! Επίσης υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βοηθήσει κανείς να λυθεί ενα τετοιο πρόβλημα που αφορά την Ζάκυνθο συνολικά!!!!

  • Διονυσία ΠλέσσαΩραία λοιπόν, επειδή εσείς σαν ξενοδόχοι είστε πιο ευαίσθητο ποιημένοι σε τέτοια σοβαρά θέματα, από εμάς τους κοινούς θνητούς οι οποίοι μπορούμε να πάθουμε και ζημιά από αυτήν την ανάρτηση και εσείς όχι που ζείτε από τον τουρισμό τα δέχεστε και τα βλέπετε και τα αποσιωπείτε ενώ τουλάχιστον 100 άτομα στο Πόρτο ροξα σήμερα από όλες τις εθνικότητες φωτογράφιζαν και ανέβαζαν τις φωτογραφίες των λυμάτων στο διαδίκτυο, πέστε μας τι ενέργειες θα κάνετε από αύριο για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα η τι έχετε κάνει μέχρι τώρα μετά από τόσες καταγγελίες.
    Σήμερα λοιπόν το λιμεναρχείο δέχθηκε μαζί με την δική μου επώνυμη καταγγελία άλλες 4 από όλη την Ζάκυνθο.


Πηγή