«ΣΦΑΓΗ» ΣΤΟ 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΑ: Επαναλαμβάνουν την τάξη γιατί «έμειναν»… μόνο στα Θρησκευτικά!

Σάλος στο 5ο Γυμνάσιο Πατρών και συγκεκριμένα στην Β’ Τάξη μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών των μαθητών. Και οι διαμαρτυρίες δίνουν και παίρνουν καθώς 14 μαθητές θα πρέπει να επαναλάβουν την τάξη αφού «κόπηκαν» σε κάποια μαθήματα (μεταξύ αυτών και Θρησκευτικά), όμως 5 εξ αυτών θα ξανακαθίσουν στα θρανία της Β’ Γυμνασίου καθώς κόπηκαν… μόνο στα Θρησκευτικά! Και ενώ σε όλα τα άλλα μαθήματα όπως Μαθηματικά, Φυσική, Αρχαία κλπ κατάφεραν και πέρασαν την βάση, ήρθε το μάθημα των Θρησκευτικών να τους στείλει… και πάλι στην Δευτέρα Γυμνασίου!

Τα σχόλια και οι διαμαρτυρίες στο σχολείο… δίνουν και παίρνουν! Σύμφωνα με το νέο νόμο όταν κάποιος μαθητής δεν καταφέρει να περάσει την βάση σε ένα μάθημα, τότε κάνει ενδοσχολικό φροντιστήριο κάποιων ωρών και ξαναδίνει. Ετσι και έγινε. Και οι 5 μαθητές που είχαν κοπεί μόνο στα Θρησκευτικά (εκ των 14 που όμως οι 9 είχαν κοπεί και σε άλλα μαθήματα), έκαναν το φροντιστήριό τους και έδωσαν εκ νέου εξέταση. Και πάλι όμως δεν τα κατάφεραν κι έτσι υποχρεούνται να παρακολούθησουν την σχολική χρονιά 2019 – 2020 όλα τα μαθήματα της Β Γυμνασίου… από την αρχή!

Σύμφωνα με τις διατάξεις του υπουργείου Παιδείας: Για τους παραπεμπόμενους μαθητές αμέσως μετά το τέλος της πρώτης εξεταστικής περιόδου καταρτίζεται με ευθύνη του Διευθυντή του Σχολείου και υλοποιείται από τους εκπαιδευτικούς πρόγραμμα υποστηρικτικής διδασκαλίας για κάθε μάθημα των Ομάδων Α ́ και Β ́ στο οποίο έχει παραπεμφθεί μαθητής. Συγκεκριμένα για κάθε μάθημα προσφέρεται πρόγραμμα διάρκειας πέντε έως δέκα (5-10) διδακτικών ωρών, ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών. Η υλοποίησή του ανατίθεται σε εκπαιδευτικούς του σχολείου από τον σύλλογο διδασκόντων. Στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου διεξάγονται οι επαναληπτικές εξετάσεις για τους παραπάνω μαθητές (δεύτερη εξεταστική περίοδος).

dete.gr


Πηγή