Σχέδιο συμμόρφωσης για τα απορρίμματα στην Κέρκυρα.

Π.Ι.Ν Σχέδιο συμμόρφωσης για τα απορρίμματα στην Κέρκυρα.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος ενημερώνοντας για τον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων, δήλωσε ότι από 15/6/2019 ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος εξέδωσε Σχέδιο συμμόρφωσης με αποδέκτη το ΣΥΔΙΣΑ και προθεσμίες συμμόρφωσης ως προς τις περιβαλλοντικές διατάξεις.

Αυτό το έγγραφο αφορά σε 13 σημεία για τον ΧΥΤΥ Λευκίμμης με ορίζοντα συμμόρφωσης από 15 ημέρες έως 12 μήνες καθώς και σε άλλα 9 σημεία για το Τεμπλόνι με ορίζοντα συμμόρφωσης 2 – 16 μήνες.

«Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ισχυρό έγγραφο με το οποίο τακτοποιούνται οι χώροι και επικυρώνονται οι άδειες που έδωσε η Περιφέρεια στο οικόπεδο των Αδελφάτων στο Τεμπλόνι και τη Λευκίμμη», είπε ο κ. Γαλιατσάτος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι πρέπει άμεσα όλοι να συνεργαστούν για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ως τελευταία εξέλιξη από πλευράς ΠΙΝ ανέφερε το πρόγραμμα δημοσιότητας και ενημέρωσης για τα απορρίμματα, με δράσεις, συναντήσεις, ημερίδες και διαφημιστικό πρόγραμμα για την ανακύκλωση και την ορθή διαχείριση, το οποίο μετά την υπογραφή του Περιφερειάρχη ξεκινά άμεσα σε όλη την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.


Πηγή