Την ένταξη του Γηροκομείο Λευκάδας στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 2,5 εκ. ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσ […]

Θεόδωρος Γαλιατσάτος: Διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες, ξεπεράσαμε γραφειοκρατικές δυσχέρειες & δίνουμε στη Λευκάδα ένα απαραίτητο έργο

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου εγκρίθηκε και εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ιόνια Νησιά 2014-2020” η πράξη “Αναδιαρρυθμίσεις και αναμορφώσεις κτιρίου Οίκου Πρόνοιας Λευκάδας (Γηροκομείο) και Πτέρυγας Χρονίως Πασχόντων και διαμορφώσεις περιβάλλοντος χώρου στον Οίκο Πρόνοιας Λευκάδας”.

Το έργο με κωδικό ΟΠΣ 5044884 είναι συνολικού προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ, εντάσσεται στον άξονα προτεραιότητας “Ενίσχυση υποδομών εκπαίδευσης, υγείας και πρόνοιας” και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το έργο αφορά στην αντιμετώπιση λειτουργικών προβλημάτων του Γηροκομείου Λευκάδας, δυναμικότητας 49 κλινών και ειδικότερα περιλαμβάνει:

►Αναδιαρρύθμιση του παλαιού κτιρίου του 1969, προκειμένου στο ισόγειό του να στεγαστεί η διοίκηση του ιδρύματος και στον όροφο τα ιατρεία, παράλληλα με επεμβάσεις στις όψεις του, προκειμένου αυτό να διατηρήσει μέρος του αρχικού του χαρακτήρα.

► Αναδιαρρύθμιση της νεώτερης πτέρυγας προκειμένου αυτή να στεγάσει στο ισόγειο κοινόχρηστους χώρους υποδοχής και εστίασης με τους βοηθητικούς τους χώρους, έναν αριθμό κοιτώνων γερόντων και ασθενών καθώς και κοιτώνες στους ορόφους.

► Διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του συγκροτήματος, με χώρο εισόδου και μικρά καθιστικά καθώς και κύριο κήπο που θα χρησιμοποιείται γαι την αναψυχή των φιλοξενούμενων γερόντων και ασθενών.

Οι εργασίες αφορούν: καθαιρέσεις συμβατών στοιχείων και σκυροδετήσεις, τοιχοποιίες, επενδύσεις και χρωματισμούς των κτιρίων καθώς και λοιπές οικοδομικές εργασίες. Επίσης εκτενείς ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, εργασίες ύδρευσης και αποχέτευσης, πυρασφάλειας και κλιματισμού καθώς και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και ανελκυστήρων.

“Παρά τις αντιπολιτευτικές κορώνες, τις Κασσάνδρες κακών μαντάτων και τις δήθεν δημοσιογραφικές πληροφορίες που έφτασαν στο σημείο να μιλούν για απένταξη του έργου, εμείς δουλέψαμε μεθοδικά και με συνέπεια, ξεπεράσαμε γραφειοκρατικές δυσχέρειες και αστοχίες και εντάσσουμε το έργο του Γηροκομείου Λευκάδας στο ΕΣΠΑ, χρηματοδοτώντας το με 2,5 εκ. ευρώ. Η απάντησή μας σε όλους όσοι επιλέγουν τα fake news, την στείρα αντιπολιτευτική εναντίωση στα έργα στα Ιόνια νησιά και το προσωπικό τους μικροσυμφέρον είναι μια: χρηματοδοτήσεις έργων, δράσεων και μελετών. Απαντάμε με πράξεις μέχρι την τελευταία μας ημέρα στην περιφερειακή αρχή των Ιονίων Νήσων. Γιατί εμείς είμαστε εδώ μόνο για τους πολίτες και το συμφέρον τους και δεν το ξεχνάμε, ούτε κάνουμε ένα βήμα πίσω από τις αρχές μας”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.


Πηγή