Τι ισχύει με το θέμα της διαμονής στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας

Κούφια η ώρα να χρειαστεί κάποιος να πάει σε νοσοκομείο.

Είναι όμως στιγμές που χρειάζεται και σίγουρα πρόκειται για δύσκολες καταστάσεις που δεν αφορούν μόνο την υγεία του ασθενή, αλλά και τη διαμονή του, τόσο τη δική του, όσο και των ανθρώπων που ξημεροβραδιάζονται δίπλα του, περνώντας ώρες ατελείωτες στο νοσοκομείο.

Ένα από τα ζητήματα λοιπόν που προκύπτουν για τους ασθενείς, αλλά κυρίως για τους συνοδούς τους είναι να βρεθούν ορισμένοι τρόποι για να κάνουν τη διαμονή αυτή όσο γίνεται πιο ευχάριστη ή καλύτερα πιο εύκολη.

Ωστόσο, στα δύο μεγάλα δημόσια νοσοκομεία της Πάτρας υπάρχει μια διαφορετική πολιτική πάνω σε αυτό. Στο νοσοκομείο του Ρίου υπάρχουν δύο εταιρείες που ενοικιάζουν τηλεόραση, καρέκλες και ξαπλώστρες. Με την τηλεόραση περνάει κάπως ευχάριστα η ώρα, ενώ η ξαπλώστρα και η καρέκλα είναι απαραίτητη από τη στιγμή που δεν υπάρχει άλλο κρεβάτι για να ξαπλώσει ο συνοδός του ασθενή.

Η τηλεόραση κοστίζει δύο ευρώ την ημέρα, ενώ η ξαπλώστρα τρία και μαζί με τα αποστειρωμένα καλύμματα που τοποθετούνται πάνω σε αυτή τα οποία κοστίζουν 1 ευρώ, φτάνουμε στο σύνολο στα 6 ευρώ. Ποσό που για κάποιον που θα χρειαστεί να βρίσκεται στο νοσοκομείο για αρκετές ημέρες δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο αν το βάλεις κάτω συνολικά.

Στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα η πολιτική πάνω σε αυτό το ζήτημα είναι εντελώς διαφορετική. Σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στους θαλάμους του νοσηλευτικού ιδρύματος απαγορεύεται η ενοικίαση της τηλεόρασης, όπως και η ενοικίαση καρέκλας – ξαπλώστρας.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι συνοδοί των ασθενών που έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις για αυτή την απόφαση, αφού ειδικά με το θέμα της ξαπλώστρας – καρέκλας, η ταλαιπωρία που υφίστανται είναι ακόμα μεγαλύτερη αφού είναι γνωστό ότι περισσευούμενα κρεβάτια δεν υπάρχουν.

Οπότε οι συνοδοί αναγκάζονται και βρίσκουν άλλες λύσεις. Ειδικότερα αυτοί που μένουν μακριά από την Πάτρα νοικιάζουν διαμερίσματα ή δωμάτια από την περιοχή γύρω από το νοσοκομείο.


Πηγή