Το ΚΔΑΠ Ζαχάρως κέρδισε τις εντυπώσεις με την καλοκαιρινή του γιορτή


Την Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Δήμου Ζαχάρως πραγματοποίησε με επιτυχία την ετήσια καλοκαιρινή του γιορτή στο προαύλιο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Ξηροχωρίου.

Η γιορτή είχε θέμα Μιούζικαλ και περιελάμβανε τα εξής θεατρικά: Ήλιος, Θάλασσα, Νησιά, Ρεμπέτες και Μοντέρνοι, Ελληνική Ιστορία (Μενέλαος & Πάρης / Μέγας Αλέξανδρος).

Μικροί και μεγάλοι έκαναν ένα νοερό ταξίδι στα ελληνικά νησιά, διασκέδασαν με τους ρεμπέτικους και μοντέρνους ρυθμούς και εντυπωσιάστηκαν με τη μουσική εκδοχή της ελληνικής ιστορίας από τα παιδιά του ΚΔΑΠ. Την εκδήλωση συνόδευσε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι όπου τα παιδιά κάθε ομάδας έπρεπε να μεταφέρουν μπαλάκια πινκ πονγκ με ένα κουτάλι και να τα τοποθετήσουν μέσα σε ποτήρια με αλεύρι, ενώ στη συνέχεια θα έπρεπε να φυσήξουν με δύναμη ώστε να βγουν τα μπαλάκια από τα ποτήρια.

Το κατάμεστο προαύλιο, οι εξαιρετικές ερμηνείες των παιδιών και το ιδιαίτερα γιορτινό κλίμα προσέφεραν στιγμές χαράς και διασκέδασης σε μικρούς και μεγάλους. Στο τέλος της εκδήλωσης ο ουρανός γέμισε με λευκά μπαλόνια, πολύχρωμους καπνούς και ευχές για ένα καλό καλοκαίρι, ενώ τα παιδιά μαζί με τους εκπαιδευτικούς, Γιάννη Μπιτζούνη και Αγγελική Παντή, χόρεψαν και τραγούδησαν με ανάμικτα συναισθήματα συγκίνησης και ικανοποίησης για μια δημιουργική χρονιά που έφτασε στο τέλος της.Στη λήξη της Γιορτής, οι καλεσμένοι δοκίμασαν από τα όσα είχαν ετοιμάσει οι μητέρες των παιδιών του ΚΔΑΠ, που είναι πάντα στην πρώτη γραμμή των δράσεων του Κέντρου στο πλευρό των εκπαιδευτικών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Ζαχάρως, Δημήτρης Κόσσυφας, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ζαχάρως Ακριβή Κωτσάκη, η οποία απηύθηνε χαιρετισμό με ευχές σε παιδια, γονείς και εκπαιδευτικούς, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ζαχάρως, Αντώνης Καραπαναγιώτης και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Ζαχάρως, Κωστούλα Χριστοδουλοπούλου. Στη γιορτή συντέλεσαν η κ. Διονυσία Καλατζή, ο κ. Δημοσθένης Χρονόπουλος με την ηχητική κάλυψη, η κ. Αθανασία Νικολετοπούλου με την εθελοντική της βοήθεια, ο ΑΒ Βασιλόπουλοςμε τη χορηγεία σε αναψυκτικά, η καντίνα Casablanca με τις ξαπλώστρες που προσέφερε, η κ. Αιμιλία Γιαννοπούλου με τις στολές, το κατάστημα Μπουκέτο Μπαλόνια και ο φωτογράφος κ. Σπύρος Μανουσόπουλος.

Δύο πετυχημένες παρουσίες στις εθνικές επετείους στη σχολική παρέλαση, εκδήλωση για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης με την Έλενα Ράπτη και την καμπάνια ‘’ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ’’, μία όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Σχολείου Ζαχάρως, επετειακή εκδήλωση για την επανάσταση του 1821 με τη συμμετοχή του Συλλόγου Διάσωσης της Παράδοσης, ‘’Ελληνομνήμονες’’ στην Κεντρική Πλάτεία Ζαχάρως, Γενικό Ειδικό Βραβείο και 3ο βραβείο παραγωγής βίντεο για 3η συνεχόμενη χρονιά στο κορυφαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ‘’Αστέρι Της Ευχής’’ του Make A Wish Greece, εκπαιδευτική εκδρομή στο Μουσείο της Ακρόπολης και συμμετοχή στον ‘’Περίπατο Για Τις Ευχές’’ από το Τεχνόπολις έως την Πύλη του Ανδριανού, τακτικές συναντήσεις με ψυχολόγο για την ενίσχυση της ψυχικής υγείας των παιδιών και άλλη μια πετυχημένη ενημερωτική εκδήλωση για τα εμβόλια με την παρουσίαση του παραμυθιού ‘’Βόλιος Εμβόλιος’’ και τον παιδίατρο Σπύρο Μαζάνη σε συνεργασία με τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού είναι συνοπτικά κάποιες από τις δράσεις του ΚΔΑΠ Ζαχάρως σε μια μικρή ανασκόπηση για τη χρονιά που μας πέρασε.


Πηγή