Το σχέδιο για το γεφύρι της Καλόγριας έμεινε και αυτό το καλοκαίρι στα χαρτιά

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες εστίασης, τα ξενοδοχεία και γενικότερα ο τουρισμός στην περιοχή της Καλόγριας, με το γεφυράκι που κάθε καλοκαίρι φτιάχνεται και κάθε καλοκαίρι παραμένει μισογκρεμισμένο.

Πρόκειται για το γεφυράκι που οδηγεί στην παραλία της Καλόγριας και από το οποίο περνούν κάθε εβδομάδα εκατοντάδες οχήματα που έχουν ως προορισμός τους το δάσος της Στροφυλιάς και την υπέροχη θάλασσα αυτού του πανέμορφου μέρους της δυτικής Αχαΐας που αγαπούν οι Πατρινοί, αλλά και οι τουρίστες που έρχονται στην Δυτική Ελλάδα.

Το γεφυράκι αυτό είναι εδώ και τουλάχιστον δύο καλοκαίρια επικίνδυνο για τους οδηγούς. Αυτό είναι γνωστό και το έχουν επισημαίνει στους αρμόδιους φορείς αρκετές φορές οι επαγγελματίες τουρισμού ή εστίασης που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Καλόγριας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι οδηγοί των τουριστικών λεωφορείων όταν περνούν από εκεί κάνουν τον σταυρό τους, ενώ οι οδηγοί των λεωφορείων του ΚΤΕΛ έχουν αναγκαστεί και έχουν αφήσει κάποιες φορές τους επιβάτες τους, λέγοντας τους να το πάρουν με τα πόδια.

Μπορεί αυτά βέβαια να ακούγονται σε ορισμένους κάπως κωμικά, όμως, είναι αλήθεια και έχουν συμβεί τέτοια περιστατικά. Τι γίνεται λοιπόν με το σχέδιο υλοποίησης της κατασκευής της νέας γέφυρας; Η συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας μπορεί προεκλογικά να ήταν στο στάδιο της υλοποίησης του όλου σχεδίου, όμως, φαίνεται στη συνέχεια το πράγμα κάπου «κόλλησε» ως εκ θαύματος.

Πιο αναλυτικά τον περασμένο Μάρτιο είχε εγκριθεί η πρόταση για το έργο της ανακατασκευής σύμμεικτης γέφυρας στον ποταμό Λαρισσό, με συνολικό κόστος 315.00 ευρώ και χρηματοδότηση μέσα από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Το έργο αυτό θα διασφάλιζε την διέλευση των οχημάτων, αλλά και των πεζών, κατά την τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο. Από τότε όμως όλα έμειναν στα χαρτιά. Οι εργασίες δεν έχουν προχωρήσει και πλέον και να ξεκινήσουν, έχοντας φτάσει στις αρχές Ιουλίου, το γεφυράκι δύσκολα θα δοθεί προς χρήση το φετινό καλοκαίρι.

Οπότε πάμε για την νέα χρονιά. Πού οφείλεται αυτή η καθυστέρηση; Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά η τεχνική υπηρεσία του δήμου της Δυτικής Αχαΐας που είναι υπεύθυνος για αυτό το έργο δεν πρόλαβε να εκπονήσει την απαραίτητη μελέτη, κυρίως λόγω έλλειψης έμψυχου δυναμικού. Η ουσία πάντως δεν αλλάζει για τους επαγγελματίες της περιοχής. Μια ακόμα τουριστική σεζόν χάνεται για την Καλόγρια.

patrasevents.gr


Πηγή