Τρεις φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών φτιάχνουν ηλεκτρικά ποδήλατα

Ο Νικόλας Χαραλάμπους, ο Σπύρος Κίτος και ο Ιάκωβος Δημητρίου είναι πτυχιούχοι του Τμήματος Μηχανολόγων – Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και τελειόφοιτοι μεταπτυχιακού από το ΕΜΠ στα Συστήματα Αυτοματισμού. Τρία φωτεινά μυαλά, αυτά που τόσο έχει ανάγκη η Ελλάδα, που πήραν την απόφαση να επιχειρήσουν δημιουργώντας ένα νέο προϊόν στον χώρο της εναλλακτικής μετακίνησης.

Η ιδέα γεννήθηκε τον Μάρτιο του 2016 όταν οι τρεις ιδρυτές της Speen βρίσκονταν στο τέλος των σπουδών τους στην Πάτρα και έβλεπαν ότι ο συγκεκριμένος χώρος δεν διέθετε προσιτές λύσεις για τον μέσο καταναλωτή. Σκέφτηκαν ότι ένας μηχανισμός μετατροπής ποδηλάτου σε ηλεκτρικό θα ήταν ελκυστικός σε όποιον αναζητά νέους τρόπους για την καθημερινή του μετακίνηση.

Ακολούθησε εκτενής ανάλυση της αγοράς και στη συνέχεια η δημιουργία της δικής τους πρότασης. Μέσα σε έξι μήνες κατάφεραν να κατασκευάσουν τα πρώτα τους πρωτότυπα τα οποία βρήκαν ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση από τους εκπροσώπους της αγοράς. Πλέον η Speen διαθέτει μια σειρά κιτ μετατροπής μέσω των οποίων οποιοδήποτε συμβατικό ποδήλατο μπορεί να αναβαθμιστεί σε ηλεκτρικό ποδήλατο υψηλών προδιαγραφών.

Η εταιρεία δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2017 και έκτοτε η Speen κατόρθωσε να δημιουργήσει συνεργασίες – κλειδιά με αναγνωρισμένους Έλληνες κατασκευαστές, όπως η Ballistic Bikes και η Coco -Mat εξοπλίζοντας τις νέες σειρές ηλεκτρικών ποδηλάτων με τα συστήματά της. Παράλληλα, η Speen δέχθηκε την πρώτη σειρά επενδύσεων το καλοκαίρι του 2018, ύψους 200.000 ευρώ από τη Metavallon VC.

Η εταιρεία πρόκειται να επεκτείνει την δράση της στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσει τεχνολογικές λύσεις που αφορούν στην αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων προϊόντων, όσο και την ανάπτυξη νέων, με στόχο την καθιέρωσή της, στην παγκόσμια αγορά του ηλεκτρικού ποδηλάτου.

Πηγή: Foititikanea.gr


Πηγή