Χρ. Αλεξοπούλου: «Δεν χρειάζεται η χώρα 4η Νομική, άρα ούτε η Πάτρα»


Μετά την δήλωση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως, για ανάκληση της σύστασης επιτροπής για την 4η Νομική Σχολή στην Πάτρα, η βουλευτής Αχαϊας Χριστίνα Αλεξοπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η χώρα δεν χρειάζεται τέταρτη Νομική άρα ούτε και η Πάτρα. Το Πανεπιστήμιο Πατρών δεν θα ενδυναμωθεί με τη δημιουργία επιπλέον σχολών χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία και τις απαραίτητες υποδομές. Προέχει η ενίσχυση των υφιστάμενων τμημάτων, η κάλυψη των μεγάλων κενών στις θέσεις των μελών ΔΕΠ και του διοικητικού προσωπικού, η οριστική επίλυση των προβλημάτων στέγασης και σίτισης των φοιτητών, η συντήρηση και η ολοκλήρωση των υποδομών του Ιδρύματος. Επιδίωξή μας είναι η ενίσχυση του ερευνητικού έργου και η πλήρης διασύνδεση του Πανεπιστημίου Πατρών με την αγορά εργασίας.

Απαραίτητη είναι η ανάπτυξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, η καταπολέμηση της ανεργίας στην περιοχή μας και η ανάσχεση της φυγής των νέων επιστημόνων (brain drain) στο εξωτερικό. Στόχος μας μια αναβαθμισμένη δημόσια παιδεία και ένα σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας για τα Ανώτατα Ιδρύματα, με σκοπό τη δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας γύρω από την εκπαίδευση.»


Πηγή