Ψηφίστηκαν απο το Δημ. Συμβούλιο οι μεταβατικοί οργανισμοί των νέων δήμων.

Αυτοδιοίκηση Ψηφίστηκαν απο το Δημ. Συμβούλιο οι μεταβατικοί οργανισμοί των νέων δήμων.

Υπερψηφίστηκε ως έχει η εισήγηση της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία των τριών μεταβατικών οργανισμών των υπό δημιουργία δήμων στο νησί της Κέρκυρας αλλά και της κατανομής των εργαζομένων στους νέους δήμους, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας.

Ωστόσο, η θετική ψήφος δόθηκε με πολλούς αστερίσκους από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ενώ δεν έλειψε για μία ακόμα φορά η ένταση με τους νέους δημάρχους Βορρά και Νότου να εκφράζουν έντονα παράπονα από την κατανομή και τις εισηγήσεις, προαναγγέλλοντας μάλιστα ακόμα και προσφυγές στα αρμόδια όργανα κατά των αποφάσεων. Άλλωστε, όπως ειπώθηκε από πολλούς ομιλητές στη χθεσινή συνεδρίαση, η διαδικασία και οι αποφάσεις είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν και σε ενστάσεις και προσφυγές υπό μετακίνηση εργαζομένων…
Το παρών στη συνεδρίαση έδωσαν οι νέοι δήμαρχοι βορρά Γ. Μαχειμάρης και νότου Κ. Λέσσης, ο πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΑ Κέρκυρας Δ. Κορφιάτης αλλά και πλήθος εργαζομένων στον ενιαίο δήμο.
Ο Κ. Νικολούζος υπογράμμισε ότι η απόφαση θα πρέπει να έχει αποσταλεί έως σήμερα 9 Ιουλίου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αλλιώς οι υπηρεσίες της θα προχωρήσουν μόνες τους στην κατανομή του προσωπικού με απροσδιόριστες συνέπειες.
Στο σχέδιο του Δήμου Κέρκυρας δεν γίνεται κατανομή του προσωπικού βάσει πληθυσμιακών κριτηρίων, καθώς οι εργαζόμενοι του ενιαίου δήμου είναι 533 και χρειάζονται θεωρητικά τουλάχιστον 1000. Σύμφωνα με την πρόταση, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας θα έχει το 79% του προσωπικού, ο Βορράς το 12% και ο Νότος το 9%.

Ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κ. Νικολούζος, αφού υπογράμμισε ότι οι προτάσεις αποτελούν πόνημα των υπηρεσιακών στελεχών της αρμόδιας υπηρεσίας μετά από διαμόρφωση με προτάσεις και των εκπροσώπων των εργαζομένων, έκανε λόγο για ασφυκτική πίεση χρόνου καλώντας όλους να ψηφίσουν την πρόταση του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας αλλιώς θα γίνει οριζόντια κατανομή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Ωστόσο, πρόκειται για έναν μεταβατικό οργανισμό ο οποίος, μετά την 1η Σεπτεμβρίου, ακόμα και εντός του μεταβατικού σχεδίου, θα μπορεί να τροποποιηθεί.
Η Μερόπη Υδραίου αφού επανέλαβε την αντίρρησή της στη διάσπαση του ενιαίου δήμου και αφήνοντας αιχμές για την πολιτική απόφαση περί του διαχωρισμού, τόνισε ότι μία μη ψηφοφορία από το υπάρχον Δημοτικό Συμβούλιο, θα σημάνει ότι δεν θα ληφθούν υπ΄ όψιν ούτε καν οι εθελούσιες δηλώσεις εργαζομένων για το σε ποιον δήμο θα μεταφερθούν.
Ο Γιάννης Τρεπεκλής άφησε αιχμές κατά της δημοτικής αρχής επειδή δεν κλήθηκε η παράταξή του στη διαβούλευση για το διαχωρισμό των υπηρεσιών και τη συγκρότηση των υπηρεσιών. Αν και αρχικά δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει τον οργανισμό, στο τέλος της συνεδρίασης υπό την πίεση του εκπροσώπου των εργαζομένων κ. Κορφιάτη τον υπερψήφισε, με τον αστερίσκο ότι η θετική του ψήφος αποτελεί ευθύνη του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Κέρκυρας για τα όποια προβλήματα θα εμφανιστούν στη συνέχεια.
Ο Γιάννης Πιέρρης από την πλευρά του, υποστήριξε ότι ο όποιος οργανισμός εσωτερικής λειτουργίας δεν θα πρέπει να στηρίζεται σε εργαζόμενους πολλαπλων ταχυτήτων αλλά με μόνιμο προσωπικό, ενώ τόνισε ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν ουσιαστικό λόγο για τα σχέδια αυτά.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Κέρκυρας κ. Κορφιάτης δήλωσε ότι αν και υπάρχουν αντιρρήσεις, δεν θέλει να μην υπάρξει απόφαση στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο καθώς έτσι, κινδυνεύουν υπάλληλοι που έχουν δηλώσει που θέλουν να μετακινηθούν, να μην ισχύσει η δήλωσή τους.
Τις σφοδρές αντιρρήσεις τους στους προτεινόμενους οργανισμούς και την κατανομή του προσωπικού εξέφρασαν τόσο ο νέος δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Κώστας Λέσσης, όσο και ο νέος δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης. Αμφότεροι υποστήριξαν ότι ωφελείται ο δήμος Κεντρικής Κέρκυρας σε βάρος των άλλων δύο ενώ άφησαν αιχμές για μη ενημέρωσή τους αλλά και έλλειψη συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα για την απόφαση και κατάρτιση των οργανισμών.
Πηγή: ΕΡΤ Κέρκυρας


Πηγή