«Ωρολογιακή βόμβα» τα ακαθάριστα οικόπεδα στην Αμαλιάδα…

Μεγάλος είναι ο αριθμός των οικοπέδων στην Αμαλιάδα που παραμένουν ακαθάριστα από ξηρά χόρτα και μπάζα, με αποτέλεσμα οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν να είναι σοβαροί, μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου.

Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του δήμου Ήλιδας, λίγο πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, οι περισσότερες ιδιοκτησίες παραμένουν ακαθάριστες.

Τόσο σε κεντρικά σημεία, όσο και στις γειτονιές, υπάρχουν οικόπεδα που κατακλύζονται από ξηρά χόρτα, αφού κάποιοι ιδιοκτήτες δεν αναλαμβάνουν να τα καθαρίσουν και άλλοι λόγω του ότι δεν διαμένουν στην περιοχή δεν μπορούν να εντοπιστούν ώστε να αναλάβουν αυτή την υποχρέωση. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, τα οικόπεδα αυτά είτε συνορεύουν είτε εφάπτονται με κατοικίες.

Ο κίνδυνος πρόκλησης φωτιάς είναι καθημερινός, ενώ οι περίοικοι αυτών των οικοπέδων φοβούνται για την εμφάνιση τρωκτικών και φιδιών. Σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ οι ιδιοκτήτες προβαίνουν στον καθαρισμό, δεν αναλαμβάνουν την αποκομιδή των σωρών, με τους κινδύνους να παραμένουν και πάλι μεγάλοι…

Διαβάστε περισσότερα στην Κυριακάτικη έκδοση της εφ.«Πατρίς»


Πηγή