Όταν ο Χάρρυ Κλυν αποθέωνε τον Κώστα Τζαβάρα για την Αμφίπολη

Το 2014 ο αείμνηστος Χάρρυ Κλυν δημόσια υπερασπίστηκε τον πρώην Υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα, όταν κάποιοι δημοσιογράφοι κεντρικών ΜΜΕ της Αθήνας κατέκριναν τον διορατικό Ηλείο πολιτικό, "γιατί έδωσε λεφτά στην Αμφίπολη και όχι στο νταβατζήδικο.", όπως έγραφε ο καλλιτέχνης.

Πράγματι ο Κώστας Τζαβάρας ήταν ο πρώτος Υπουργός που πήγε επί τόπου, γιατί είχε δεχθεί αρνητικές εισηγήσεις για τη χρηματοδότηση της Αμφίπολης και πήρε την γενναία πολιτική πρωτοβουλία και ξεκίνησε αυτή η ιστορία της ανασκαφής, με τα γνωστά σπουδαία αρχαιολογικά αποτελέσματα και την ανάδειξη του μεγάλου αυτού πολιτιστικού μνημείου.

Τότε κάποιοι δημοσιογράφοι κεντρικών ΜΜΕ κατέκριναν τον κ. Τζαβάρα καιμάλιστα τον χαρακτήριζαν …"άσχετο με τον Πολιτισμό", επειδή είχε το πολιτικό σθένος να χρηματοδοτήσει τις ανασκαφές της Αμφίπολης!

Όπως σημείωνε τότε ο Χάρρυ Κλυν χαρακτηριστικά:

"Ευτυχως για τον Ελληνισμό αλλά και τον παγκόσμιο πολιτισμό, στην θέση του υπουργού πολιτισμού έτυχε τοτε να βρίσκεται ο Κωστας Τζαβάρας….

…Ο Τζαβάρας κατόρθωσε να εξασφαλίσει ερήμην του ΥΠΟΙΚ 50 χιλιάρικα για να μην σταματήσει η ανασκαφή (Φλεβάρης 2013) παγώνοντας παράλληλα τα νταβατζοκονδύλια που έτρεχαν απο την κυβερνηση Παπανδρεου.
Δυο μήνες μετά, καταφέρνει το αμίμητο:
Να περασει την ανασκαφή στο προγραμμα δημοσίων επενδύσεων, δίνοντας ετσι οριστική λύση. Τους καρπούς της οποίας, παρουσιάζουν σημερα διθυραμβικά οι νταβατζηδες!
Τοτε ομως, έσπευσαν να ξεσκίσουν τον Τζαβαρα!…"

Ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον τότε Υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα στην Αμφίπολη

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟΤΕ Ο ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΖΑΒΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ

Αναλυτικά, έγραφε τότε ο σπουδαίος καλλιτέχνης, αν και πολέμιος της Κυβέρνησης Σαμαρά, στο προσωπικό του ιστολόγιο για τον τότε υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα:

"Η μοναδική επιτυχία που καταγράφει αυτή η καταστροφική συγκυβέρνηση, είναι η παγκοσμίου ακτινοβολίας ανακάλυψη στην Αμφίπολη.

Ενα παγκόσμιο θαύμα που ομως δεν θα γινόταν ποτε αφου ελέω μνημονιου τα κονδύλια είχαν κοπεί. Λεφτά υπήρχαν μόνο για τους νταβατζήδες.

Ευτυχως για τον Ελληνισμό αλλά και τον παγκόσμιο πολιτισμό, στην θέση του υπουργού πολιτισμού έτυχε τοτε να βρίσκεται ο Κωστας Τζαβάρας.
Ο άνθρωπος που μετα την αυτοψία στο έργο, πίστεψε ότι όντως επρόκειτο για αποκαλυψη εθνικής σημασίας και απαίτησε λεφτα απο τον Στουρνάρα για την συνέχιση των ερευνών που θα σταματούσαν.

Η ρήξη με τους σημιτανθρώπους που την ιδια στιγμη έδιναν εκατομμύρια στους νταβατζηδες, ήταν μετωπική. Ο Τζαβαρας κατόρθωσε να εξασφαλίσει ερήμην του ΥΠΟΙΚ 50 χιλιάρικα για να μην σταματήσει η ανασκαφή (Φλεβάρης 2013) παγώνοντας παράλληλα τα νταβατζοκονδύλια που έτρεχαν απο την κυβερνηση Παπανδρεου.

Δυο μήνες μετά, καταφέρνει το αμίμητο: Να περασει την ανασκαφή στο προγραμμα δημοσίων επενδύσεων, δίνοντας ετσι οριστική λύση. Τους καρπούς της οποίας, παρουσιάζουν σημερα διθυραμβικά οι νταβατζηδες!

Τοτε ομως, έσπευσαν να ξεσκίσουν τον Τζαβαρα!
Ειναι ή δεν ειναι δημόσια επένδυση η ανασκαφή της Αμφιπολης; Μια ανασκαφή που αναμένεται να αποκαλύψει τον τάφο της Ρωξαννης και του Αλέξανδρου δ´ φέρνοντας προσκυνητές ακομα και απο τα βάθη της Ασίας; Θωρακίζοντας οριστικά την Μακεδονία απο τις επιβουλες των ναζι σκοπιανών και ισλαμοφασιστών;

Και βέβαια ειναι.
Τοτε λοιπόν, ο κύριος ………………… με πρόσχημα τα κονδύλια που έκοψε ο Τζαβαρας απο το νταβατζήδικο, βγήκε και ξερασε πανω στα μούτρα των κρετίνων που ακομα των διαβάζουν.

Δυστυχώς ανάμεσα σε αυτούς ειναι και ο πρωθυπουργος, που με εναν ανασχηματισμό – τσίρκο τον εξαφάνισε. Ευτυχως η Αμφίπολη ειχε θωρακιστεί. Όπως και τα αρχαιοελληνικά αγάλματα που οι Καταριανοί ήθελαν να παρουσιάσουν με μπούργκα.

Φανταστείτε τι εγκλήματα εχουν κανει οι νταβατζηδες απεναντι στον Ελληνισμό, οταν καρατόμησαν για τα βρωμολεφτά τους τον πλεον πετυχημένο υπουργο μιας συγκυβέρνησης νταβατζήδων. Απλα φανταστείτε…"

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    6 Ιουλίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία