15 Ιουλίου έτοιμος ο Προαστιακός από Πάτρα προς Κ. Αχαΐα

Με καθυστέρηση περίπου δυόμιση μηνών σε σχέση με τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια που έγιναν στις αρχές Μαΐου αναμένεται τελικά να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες εργασίες στην γραμμή του προαστιακού από την Πάτρα μέχρι την Κάτω Αχαΐα.

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα ημερομηνία που δίνουν πλέον ο ΟΣΕ και η Περιφέρεια είναι η 15ή Ιουλίου, μέρα κατά την οποία υπολογίζεται ότι θα έχουν τοποθετηθεί όλα τα Αυτόματα Συστήματα Ισόπεδων Διαβάσεων (οι αυτόματες μπάρες δηλαδή).

Το γεγονός ότι δεν θα είναι όλες οι μπάρες στη θέση τους ήταν γνωστό εξ’ αρχής όμως μετά τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια που πραγματοποιήθηκαν πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές είχε διατυπωθεί η άποψη ότι θα μπορούσαν να ξεκινήσουν κανονικά δρομολόγια με το έργο των ΑΣΙΔ μισό.

Είχαν αναφέρει τότε οι υπεύθυνοι ότι ο Προαστιακός θα μπορούσε να «σφυρίξει» κανονικά τοποθετώντας υπαλλήλους στα σημεία όπου δεν θα υπήρχαν μπάρες οι οποίοι θα έκοβαν την κυκλοφορία των οχημάτων για να περνούν οι συρμοί.

Ωστόσο αυτή η «πρόχειρη» λύση δεν προχώρησε καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν ήταν διατεθειμένη να αναλάβει αυτό το ρίσκο καθώς θεωρήθηκε ότι δεν εξασφαλίζεται πλέον η ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών.

Έτσι τελικά οι υπεύθυνοι αποφάσισαν πρώτα να τελειώσουν όλες οι απαιτούμενες παρεμβάσεις και μετά να επιχειρηθεί η έναρξη των δρομολογίων από την Πάτρα μέχρι και την Κάτω Αχαΐα.

Έτσι πλέον σε περίπου 10 μέρες που όλες οι ΑΣΙΔ αναμένεται να είναι στη θέση τους αίρεται και το τελευταίο πρακτικό εμπόδιο και ανοίγει ο δρόμος για την άφιξη του Προαστικού στην Αχαγιά. Φυσικά απομένει να βρεθούν οι απαιτούμενοι συρμοί και το προσωπικό για να γίνουν πράξη τα πρώτα δρομολόγια με επιβάτες, υπάρχει ωστόσο αισιοδοξία ότι φέτος το καλοκαίρι το όνειρο της επέκτασης του Προαστιακού θα γίνει επιτέλους πραγματικότητα.

Ο αρχικός σχεδιασμός φέρεται να περιλαμβάνει ένα δρομολόγιο ανά ώρα προκειμένου να γίνει γνωστή η ύπαρξη του συρμού και να καταγραφούν οι προτιμήσεις του επιβατικού κοινού.

Θυμίζουμε ότι οι στάσεις που θα λειτουργήσουν είναι οι εξής: Ανθείας, Άγιος Γεώργιος, Παραλία Πατρών 25ης Μαρτίου, Τσαούση-Μιντιλόγλι, Βραχνέικα, Τσουκαλέικα, Αλισσός, Κάτω Αχαγιά καθώς και τα Καμίνια όπως έχει διαβεβαιώσει κατά το παρελθόν ο γενικό γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών Θάνος Βούρδας.


Πηγή