19o Φεστιβάλ Παραδοσιακού χορού στην Αμαλιάδα: Σεργιάνισαν στην παράδοση!

Κέρδισε το στοίχημα για ακόμη μία φορά ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Οι Ρίζες’ Αμαλιάδας, που διοργάνωσε με επιτυχία το Φεστιβάλ Παραδοσιακού χορού.

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε για 19η συνεχόμενη χρονιά και κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις και η επιτυχία φυσικά πιστώνεται στις ‘Ρίζες’ που έχουν καταφέρει κάθε χρόνο να κάνουν το δήμο Ήλιδας επίκεντρο της παράδοσης!

Το Φεστιβάλ τιτλοφορείται «Σεργιάνι στην Παράδοση» και διοργανώνεται από τον Λαογραφικό Πολιτιστικό Σύλλογο ‘Οι Ρίζες’ που ως μοναδικό κίνητρο της ίδρυσής του είναι η διάσωση και η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Φέτος το ραντεβού είχε δοθεί στην κεντρική πλατεία Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδα το βράδυ του Σαββάτου και ήταν κατάμεστη από κόσμο.

Εκτός από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου ‘Οι Ρίζες’, φέτος είχαν προσκληθεί και έλαβαν μέρος τα χορευτικά τμήματα του Λαογραφικού Συγκροτήματος Μεγάρων, το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Πατρών, τα χορευτικά του Αθλητικού και Κοινωνικού Χορού Καλαμάτας ‘ΞΕΝΙΑ’, ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Γηροκομείου Πατρών και τα χορευτικά του Μουσικοχορευτικού Ομίλου Γαστούνης και Περιχώρων ‘Οι Ρίζες μας’.

Τα χορευτικά τμήματα τα συνόδευσε μουσικά ζωντανή κομπανία με τον Φώτη Τζανέτο στο κλαρίνο, τον Γιώργο Τζανέτο στα κρουστά, τον Γιάννη Οικονόμου στο βιολί, την Ελένη Προκοπίου στο λαούτο και το τραγούδι και τον Νίκο Ζάρα στο τραγούδι.

Οι χορευτές εντυπωσίασαν με τις χορευτικές τους ικανότητες και τις παραδοσιακές φορεσιές τους και ταξίδεψαν το κοινό σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, παρουσιάζοντας χορούς από την ηπειρωτική χώρα και τα νησιά, αποσπώντας φυσικά το θερμό χειροκρότημα.

Παρά την ζέστη οι χορευτές δεν πτοήθηκαν και ανέβασαν και άλλο τη θερμοκρασία, παρασύροντας το κοινό στους ρυθμούς τους, ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:


Πηγή