Έκλεισαν για 10 μέρες νυχτερινό κέντρο της Πάτρας! ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΚΑΙ BEACH BAR

Εικοσιπέντε αποδείξεις που δεν είχαν κοπεί εντόπισε κλιμάκιο της ΑΑΔΕ σε γνωστό κέντρο διασκέδασης στην Πάτρα (γνωστό σε όλη την Ελλάδα) και του έβαλε λουκέτο… για δέκα ημέρες! Η είδηση έκανε τον γύρο της Πάτρας και όλοι αναρωτιόντουσαν… ποιο κατάστημα είναι! Οσοι πήγαν όμως να διασκεδάσουν… βρήκαν το λουκέτο στην πόρτα! Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης επεσήμανε πως πάντα κόβονται αποδείξεις, κάτι το οποίο γνωρίζουν και οι πελάτες, όμως αυτό δεν στάθηκε αρκετό για τους ελεγκτές οι οποίοι άμεσα προχώρησαν στα νόμιμα!

Οι έλεγχοι συνεχίστηκαν όλες αυτές τις ημέρες σε κέντρα διασκέδασης της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας και κυρίως σε beach bar τα οποία είναι «ύποπτα» για φοροδιαφυγή λόγω της πολυκοσμίας, αλλά και του ύφους των καταστημάτων αφού συνδυάζουν εξυπηρέτηση τόσο στην παραλία σε ξαπλώστρες, όσο και στο μπαρ!

ΑΙΓΙΟ – ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ

Μικρό πολιτικό κόμμα εκμεταλλεύονταν αναψυκτήριο -Εδινε… κουπόνια αντί για αποδείξεις

Πολιτικό κόμμα, εξωκοινοβουλευτικό και πολύ μικρό σε δύναμη, εκμεταλλευόταν το αναψυκτήριο και το εμφάνιζε ως χώρο συγκέντρωσης των μελών του (εντευκτήριο), δίνοντας στους πελάτες κουπόνια του αντί για αποδείξεις.

Συγκεκριμένα, σε παραλία στο Αίγιο, οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) εντόπισαν αναψυκτήριο που εκμεταλλευόταν μέρος του αιγιαλού. Ως εκμεταλλευτής τού αναψυκτηρίου φερόταν πολιτικό κόμμα, μέσω δωρεάν παραχώρησης που είχε κάνει προς τον φορέα ο προηγούμενος διαχειριστής της εγκατάστασης.

Το αναψυκτήριο δεν είχε δηλωθεί ως επαγγελματική εγκατάσταση και παράλληλα δεν είχε δηλωθεί η άσκηση οικονομικής δραστηριότητας κερδοσκοπικού χαρακτήρα από τον συγκεκριμένο πολιτικό φορέα. Ο οποίος, αντί της έκδοσης αποδείξεων λιανικής πώλησης, παρείχε στους πελάτες κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης του κόμματος, ισόποσης αξίας με τα προϊόντα που αγόραζαν οι πελάτες (καφέδες, σάντουιτς, κ.λπ.).

Οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι δεν είχαν εκδοθεί 933 αποδείξεις, αξίας περίπου 4.700 ευρώ. Επιβλήθηκε λουκέτο 48 ωρών, ενώ η επιχείρηση ελέγχεται και για το σύνολο των φόρων που δεν έχει αποδώσει.


Πηγή