Αυγερινοπούλου: Ερώτηση στη Βουλή για το φωτισμό του ναού του Επικούριου Απόλλωνα και της Εθνικής Οδού Ανδρίτσ […]

Ερώτηση σχετικά με το φωτισμό και την ανάδειξη του ναού του Επικούριου Απόλλωνα και της Εθνικής Οδού Ανδρίτσαινας – Επικούριου Απόλλωνα κατέθεσε στη Βουλή η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Επιτακτική κρίνεται η φωταγώγηση του ναού του Επικούριου Απόλλωνα και του δρόμου που οδηγεί σε αυτόν κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως επισημαίνει η Βουλευτής, καθώς είναι αναγκαία τόσο για την ανάδειξη του μνημείου όσο και για την ασφαλή πρόσβαση των επισκεπτών σε αυτό. Η Βουλευτής σημείωσε τη σπουδαιότητα του ναού, ο οποίος είναι ένα από τα καλύτερα σωζόμενα και σπουδαιότερα μνημεία της κλασικής αρχαιότητας και το πρώτο μνημείο στην Ελλάδα που η UNESCOτο 1986 συμπεριέλαβε στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ενώ ζήτησε ενημέρωση για το τι θα πράξει το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία και τη Τοπική Αυτοδιοίκηση για το φωτισμό.

Η ερώτηση αυτή αποτελεί τη δεύτερη κατά σειρά ερώτηση που καταθέτει η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, δείχνοντας συνέπεια στη προεκλογική της δέσμευση για ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού κεφαλαίου της Ηλείας.


Πηγή