Δημοτικό Ανδραβίδας: Αγωνιώδης αναζήτηση 4 αιθουσών για να παραμείνει το πρωινό ωράριο

Τέσσερις αίθουσες απέχει η λύση για τους περίπου 200 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ανδραβίδας για να συνεχίσουν να φοιτούν σε πρωινό ωράριο.

Η μαχητική διευθύντρια του σχολείου κ. Στεργίου Μαριάννα κάλεσε χθες το Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και τους ενημέρωσε για το τι έπρεπε να είχε γίνει, τι έγινε και τι πρέπει να γίνει. Στο κτίριο του σχολείου που δεν έχει υποστεί ζημιές από τους σεισμούς υπάρχουν τέσσερις αίθουσες που μπορούν να λειτουργήσουν, έχουν βρεθεί άλλες τρεις στην πόλη της Ανδραβίδας που μικρές επισκευές μπορούν να δεχθούν μαθητές και αναζητούνται άλλες τέσσερις.

Ο χρόνος πιέζει ασφυστικά αφού τα σχολεία ξεκινούν 11 Σεπτεμβρίου. Η μεγάλη πλειοψηφία των γονέων δεν επιθυμεί την λύση του απογευματινού ωραρίου που ακούστηκε με την στέγαση μαθητών σε αίθουσα του Γυμνασίου.
Στην ενημέρωση ήταν απόντες τόσο η απερχόμενη δημοτική αρχή όσο και η νέα.

Οικόπεδο για προκάτ σχολείο

Ως γνωστόν για την στέγαση του Δημοτικού σχολείου Ανδραβίδας ο δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης παραχώρησε οικόπεδο ύστερα από απόφαση που έλαβε το ΔΣ και ενέκρινε η ΚΤΥΠ ΑΕ.

Το ποσό το οποίο εγκρίθηκε ανέρχεται σε 822.580 ευρώ, ενώ έχει ξεκινήσει ήδη η διαγωνιστική διαδικασία η οποία θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες. Στη συνέχεια θα εγκατασταθεί ο εργολάβος ο οποίος είναι υποχρεωμένος σε 120 ημέρες από την εγκατάστασή του να τοποθετήσει τα κοντέινερ, να δημιουργήσει δομές αποχέτευσης και ύδρευσης και να παραδώσει το έργο. Αυτό σημαίνει ότι στην καλύτερη περίπτωση το νέο προκάτ σχολείο θα είναι έτοιμο μετά τα Χριστούγεννα σύμφωνα με τα πιο αισιόδοξα σχέδια.


Πηγή