Εκκίνηση: «Είμαστε αντίθετοι στην υποψηφιότητα Δ. Μεταλληνού για πρόεδρος δημ. συμβουλίου».

Δήμος Κέρκυρας Εκκίνηση: «Είμαστε αντίθετοι στην υποψηφιότητα Δ. Μεταλληνού για πρόεδρος δημ. συμβουλίου».

Ανακοίνωση με την οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους είναι αντίθετη στην υποψηφιότητα Δημήτρη Μεταλληνού για την προεδρία του νέου δημοτικού συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων, εξέδωσε η δημοτική παράταξη ΕΚΚΙΝΗΣΗ.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Ο Δημήτριος Μεταλληνός δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Κερκυραίων Δήμος, στα πλαίσια της «επιστημονικής» του κατάρτισης, υπέγραψε επιστολή στήριξής του Μητροπολίτη Μόρφου κ.κ. Νεοφύτου, ο οποίος είχε δηλώσει «ότι ένα παιδί γεννιέται ομοφυλόφιλο επειδή κάποτε η μητέρα του έκανε πρωκτικό σεξ με τον πατέρα του και της άρεσε». Οι ομοφοβικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου προκάλεσαν την διερεύνηση του θέματος από την Κυπριακή Αστυνομία κατόπιν εντολής του Γενικού Εισαγγελέα Κύπρου. Στην επιστολή τους με ημερομηνία 19/08/2019 οι 37 επιστήμονες που την υπογράφουν, αναφέρουν μεταξύ άλλων «Κατηγορούν τον Μητροπολίτη Μόρφου για ρατσισμό επειδή σε συγκέντρωση Χριστιανών είπε τα αυτονόητα, αυτά που πιστεύει η Εκκλησία και αυτά που παραδεχόταν η κοινωνία μας (σε Ελλάδα και Κύπρο) μέχρι πριν από λίγα χρόνια για την ‘κατά φύσιν’ και ‘παρά φύσιν’ σεξουαλική σχέση, για την ομοφυλοφιλία και για τις εκτρώσεις. Ο επίσκοπος Μόρφου έδωσε πιθανή επιστημονική εξήγηση της ομοφυλοφιλίας χωρίς να προσβάλει πρόσωπα. Για την Εκκλησία, όλα τα πρόσωπα είναι εικόνες Χριστού, άρα ιερά και αξιαγάπητα, η αμαρτία όμως δεν είναι αποδεκτή διότι καταστρέφει τον άνθρωπο. Ένας επίσκοπος ομιλεί με αγάπη στο ποίμνιό του, θέλοντας να το διαφυλάξει!»

Οι σκοταδιστικές απόψεις που αναπαράγουν, οι συγκεκριμένοι επιστήμονες κάποιοι από αυτούς ακαδημαϊκοί δάσκαλοι όπως ο κ. Μεταλληνός μας επιστρέφουν σε άλλες εποχές, που οι προλήψεις και η άγνοια κυριαρχούσαν στην κοινωνία. Η μισαλλοδοξία, η στοχοποίηση κοινωνικών ομάδων (ομοφυλόφιλοι κι οι οικογένειες τους), η διαίρεση της κοινωνίας σε αμαρτωλούς και αναμάρτητους δεν έχουν θέση στην δημοκρατία, καθώς αποτελούν τροφούς φασιστικών και ολοκληρωτικών αντιλήψεων. Τίθεται λοιπόν το ερώτημα στην νέα δημοτική αρχή (Νεράντζης-Υδραίου), υιοθετεί της απόψεις του κ. Μεταλλήνού όπως αυτές εκφράζονται στην αναφερθείσα επιστολή ? Επιμένει ακόμα η κ. Υδραίου στην πρόταση της ο κ. Μεταλληνός να αναλάβει την θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου?

Ως ΕΚΚΙΝΗΣΗ-Αριστερό Δημοκρατικό Μέτωπο, είμαστε αντίθετοι με την ανάληψη της θέσης του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου από τον συγκεκριμένο «επιστήμονα», καθώς το αξίωμα που στηρίζεται κατεξοχήν στην δημοκρατία και στην σύνθεση διαφορετικών απόψεων δεν μπορεί να το διαχειρίζεται άτομο αντιδημοκρατικών αντιλήψεων. Καλούμε το σύνολο των παρατάξεων να απομονώσουν τον συγκεκριμένο δημοτικό σύμβουλο και να αποτρέψουν την εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου».


Πηγή