Επικούριος Απόλλωνας: Μετά την ύδρευση ο ηλεκτροφωτισμός

Είναι φορές που το πείσμα των ανθρώπων που ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση καταφέρνει να ξεπερνά τα όποια χρονίζοντα προβλήματα υπάρχουν ή δημιουργούνται στην πορεία.

Μπορεί να χρειάστηκε να περάσουν αρκετές δεκαετίες ωστόσο το πρόβλημα υδροδότησης του Παρθενώνα της Πελοποννήσου λύθηκε οριστικά μετά από παρέμβαση του δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, με την κατασκευή αγωγού υδρεύσεως και συστήματος παροχής νερού για τις ανάγκες του ναού.

Πριν λίγες μέρες μάλιστα ολοκληρώθηκε η δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος υδροδότησης και πλέον αυτό έχει παραδοθεί και επίσημα προς χρήση.

Όπως μας ανέφερε ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας- Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος «η δημοτική αρχή έδωσε έναν μακρύ και δύσκολο αγώνα για να ξεπεραστούν όλες οι δυσκολίες για την ολοκλήρωση του έργου. Ενός έργου που έγινε με ιδίους πόρους του δήμου, αποδεικνύοντας ότι τα πάντα μπορούν να επιτευχθούν με σωστό προγραμματισμό και ορθή διαχείριση».

Μάλιστα ο κ Μπαλιούκος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τόσο την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας όσο και την Τράπεζα Πειραιώς που συνέβαλαν με κάποιες αναγκαίες αδειοδοτήσεις για την επίτευξη του έργου.

Θα παλέψουμε και για την ηλεκτροδότηση

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας- Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος, το επόμενο μεγάλο «στοίχημα» της δημοτικής αρχής είναι η ηλεκτροδότηση και ο ενδεδειγμένος φωτισμός του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα.

Όπως τόνισε ο κ Μπαλιούκος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον νέο Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη θα γίνει ή προσπάθεια εξεύρεσης των αναγκαίων πόρων για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού για την περαιτέρω ανάδειξη του Ναού έργου.

«Έχω θέσει στον κ Φαρμάκη το ζήτημα αυτό. Πιστεύω ότι θα σταθεί σύμμαχος μας στην προσπάθεια αυτή που θα κάνουμε.

Μάλιστα κατά την επίσκεψή του προεκλογικά στην περιοχή μας το συγκεκριμένο θέμα το έθεσα και υπόψη του Πρωθυπουργού του κ Μητσοτάκη.

Σαν δημοτική αρχή έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε για τον τόπο μας.

Αυτό είμαστε έτοιμοι να κάνουμε και τώρα και στο τέλος πιστεύω ότι θα το πετύχουμε».


Πηγή