Κάτω Αχαΐα: «Ντου» κλιμακίου της ΑΑΔΕ – «Σάρωσε» τα πάντα – Που θα συνεχιστούν οι έλεγχοι

Σε εμπορικά καταστήματα, ιατρεία, οδοντιατρεία, ενδύματα και καταστήματα με αξεσουάρ… μπήκε κλιμάκιο της ΑΑΔΕ την προηγούμενη εβδομάδα στην Κάτω Αχαΐα για ελέγχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έλεγχοι ήταν αιφνίδιοι και αυστηροί. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εντοπίστηκαν παραβάσεις και βεβαιώθηκαν πρόστιμα. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και στην ευρύτερη περιοχή, όπως επίσης και στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραλιακή ζώνη.

Στο μεταξύ, δύο ακόμη περιπτώσεις φοροδιαφυγής σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, ανακάλυψαν οι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Επιβλήθηκαν τα αναλογούντα πρόστιμα, ενώ ο έλεγχος θα επεκταθεί και στις προηγούμενες χρήσεις.
Πιο συγκεκριμένα, τουριστικό τραινάκι στον νομό Ηλείας για τις περιηγήσεις που πραγματοποιούσε, μετά από κάθε φορολογικό στοιχείο που εξέδιδε, διένειμε ως νόμιμο φορολογικό στοιχείο το στέλεχος της ταμειακής μηχανής, περιορίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις πωλήσεις του κατά 50%. Δηλαδή, στα 60 φερόμενα ως εκδοθέντα φορολογικά στοιχεία, μόνον τα 30 ήταν νόμιμα.
Σε έλεγχο στον νομό Λευκάδος σε ημερόπλοιο, διαπιστώθηκε η μη έκδοση 113 Αποδείξεων Παροχής Υπηρεσιών (ΑΠΥ) για το περιηγητικό ταξίδι και η μη έκδοση 11 αποδείξεων (ΑΛΣ) από το κυλικείο. Η συνολική αξία των μη εκδοθέντων παραστατικών κατά την ώρα του ελέγχου ανέρχεται σε 2.288 ευρώ.
Διενεργήθηκαν ταυτόχρονοι έλεγχοι σε τρία υποκαταστήματα της εκμεταλλεύτριας εταιρείας, όπου κατασχέθηκε πλήθος στοιχείων, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε η μη υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος των ετών 2017 και 2018.


Πηγή