Κέρκυρα: Έκκληση τουριστικών καταλυμάτων Κέρκυρας προς Ά. Γκερέκου για το νέο κύμα δυσφήμισης.

Τουρισμός Κέρκυρα: Έκκληση τουριστικών καταλυμάτων Κέρκυρας προς Ά. Γκερέκου για το νέο κύμα δυσφήμισης.

Με επιστολή της η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων ζητά την παρέμβαση της Προέδρου του ΕΟΤ Άντζελας Γκερέκου με αφορμή το νέο κύμα δυσφήμησης όπως επισημαίνει.

Συγκεκριμένα στην επιστολή o πρόεδρος Περικλής Κατσαρός αναφέρει:
«Αγαπητή Κυρία Άντζελα Γκερέκου
Αφού με την ευκαιρία σας συγχαρώ για την ανάληψη των καθηκόντων σας ως Πρόεδρος του ΕΟΤ και ευχηθώ ολόθερμα καλή επιτυχία, θα ήθελα να σας θέσω υπόψη σας ένα πολύ σοβαρό θέμα που απειλεί τον Κερκυραϊκό τουρισμό και να ζητήσω, εάν και εφόσον το αξιολογήσετε και εσείς ως σοβαρό και κρίσιμο, την παρέμβαση σας με όποιον τρόπο επιλέξετε.
Τα τελευταία 24ωραια είναι κατακλυσμιαία τα δημοσιεύματα του Αγγλικού τύπου για την αποφυλάκιση ενός Κερκυραίου ο οποίος το 2012 είχε καταδικαστεί σε 52 χρόνια φυλάκισης για έξι βιασμούς Αγγλίδων τουριστριών στο Κάβο. Τα ρεπορτάζ αυτά βλέπουν το φως της δημοσιότητας λίγες ημέρες μετά το περιστατικό με τον βιασμό 24χρονης Βρετανίδας από Αλβανό υπήκοο στη Δασία στο ξενοδοχείο που διέμενε με την οικογένεια της.
Αντιλαμβάνεστε ότι η Κέρκυρα έρχεται στο προσκήνιο της επικαιρότητας σε μια εξόχως ευαίσθητη χρονικά περίοδο, ενώ κορυφώνεται η τουριστική περίοδος και όλοι μας προσδοκούσαμε στα κλεισίματα last minute. Πολύ φοβάμαι ότι η ζημιά που θα υποστεί ο τουριστικός μας προορισμός θα είναι τεράστια και μεγαλύτερη από το πρόβλημα των σκουπιδιών. Θα πρέπει μάλιστα να συνυπολογίσουμε ότι σε λίγο καιρό ξεκινούν οι τουριστικές εκθέσεις με πρώτη την W.T.M και σίγουρα θα είναι ένα από τα θέματα που θα κληθούμε να απαντήσουμε.
Είμαι σίγουρος ότι αφού αξιολογήσετε τα γεγονότα θα προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες, αφού είναι γνωστό ότι η Κέρκυρα δεν διαθέτει μια Επιτροπή Διαχείρισης κρίσεων και βέβαια ούτε το απαραίτητο μπάτζετ για να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες».


Πηγή