Αίγιο: Καίει στην κατάθεσή της τον οδηγό η κοπέλα που ήταν μαζί του

Πλήθος ερωτηματικών προκαλεί η στάση της εισαγγελέως που άφησε ελεύθερο τον 28χρονο, όπως και για τις Ένοπλες Δυνάμεις που τον έκαναν έφεδρο αξιωματικό, ενώ είχε εμπλακεί το 2016 σε καταδίωξη στην Αθήνα κατά την οποία τραυματίστηκαν 2 αστυνομικοί.

Το τραγικό τροχαίο δυστύχημα στο Αίγιο δεν αφήνει πίσω μόνο ένα πλήθος από γιατί, για τον άδικο χαμό ενός νηπίου μόλις ενός έτους και της γιαγιάς του, φανερώνει τη σκοτεινή πλευρά της ελληνικής πραγματικότητας.

Κάθε άλλο παρά μετάνοια έδειξε για την πράξη του ο 28χρονος οδηγός που ενεπλάκη σε αυτό το τροχαίο δυστύχημα. Οι αστυνομικοί εντόπισαν σε διπλανό χωριό μέσα στα κλάματα την συνοδηγό του που κυριολεκτικά τον «καίει» με την κατάθεσή της και ανέφερε ότι του ζήτησε επανειλημμένα να σταματήσουν, πως είχαν κάνει κακό και να μην φύγουν αλλά εκείνος δεν άκουσε. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν σε παραλία του Λόγγου την στιγμή που προσπαθούσε να φτάσει σε σκάφος για να διαφύγει όπως αναφέρουν και όχι ….για να αυτοκτονήσει.

Στο Τμήμα ήταν εξαιρετικά νευρικός και ερειστικός και μόνο η μητέρα του ήταν συγκαταβατική, ήρεμη και προσπαθούσε να τον ηρεμήσει και εκείνον. Από την γενική του εικόνα οι αστυνομικοί πιστεύουν πως είναι πιθανόν να τελούσε υπό την επήρεια, ωστόσο σε αυτό θα δώσουν απαντήσεις οι τοξικολογικές εξετάσεις.

Η ταχύτητα που είχε αναπτυχθεί ήταν εξωπραγματικά μεγάλη για τον δρόμο εκείνο και αυτό είναι σίγουρο ότι θα ενταχθεί στο πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης της Τροχαίας.

Ο ίδιος όμως φαίνεται να είχε απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις Αρχές, καθώς το 2016 είχε εμπλακεί, στην Αθήνα όπου κατοικεί, σε καταδίωξη από αστυνομικούς, όπου μάλιστα στο όχημα που επέβαινε έγινε ελιγμός με δόλο και με πρόθεση να εμβολίσει δύο μοτοσικλέτες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών. Στην κατ’ οίκον έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του είχε βρεθεί όπλο και υπολείμματα κοκαΐνης και κάνναβης και είχε εξεταστεί η τυχόν εμπλοκή του για κλοπή μοτοσικλέτας.

Επίσης είναι απορίας άξιον το πώς έγινε δεκτός από το Πολεμικό Ναυτικό και έγινε έφεδρος έχοντας αυτό το παρελθόν, αφού είναι απαραίτητη προϋπόθεση να μην απασχολεί για κάτι τις Αρχές και την Δικαιοσύνη…

Σε αυτό βεβαίως η απάντηση είναι εύκολη αλλά καιρός είναι να πέσουν κεφάλια και στις Ένοπλες Δυνάμεις για το πως μοιράζουν θέσεις ευθύνης και να αναρωτηθούν αν αυτό είναι το είδος των αξιωματικών που θέλουν να έχουν στις τάξεις τους.

Ερωτηματικά προκαλεί και η στάση της Εισαγγελέως, καθώς οι αξιωματικοί του αρμόδιου Τμήματος την κάλεσαν όχι μία φορά αλλά συνολικά τρεις για να την ικετεύσουν σχεδόν να επαναπροσδιορίσει την θέση της να τον αφήσει ελεύθερο… μάταια όμως. Μόνο όταν δέχτηκε τα «βέλη» του Τύπου έσπευσε, όπως αναφέρουν πληροφορίες, να ζητήσει να ολοκληρωθούν σύντομα οι διαδικασίες.

Όπως φαίνεται η Εισαγγελέας δεν εξάντλησε τα περιθώρια που της παρείχε ο νόμος και έστειλε την υπόθεση με την (σε μάκρος χρονικά) τακτική διαδικασία ειδικά όταν θα μπορούσε να ασκηθεί δίωξη με ενδεχόμενο δόλο, εκτός και αν όταν βγουν οι τοξικολογικές, προκύψουν καθαρές…


Πηγή