Αμαλιάδα: Στόχος ένα φιλικό κέντρο πόλης…

Στην πεζοδρόμηση ενός μεγάλου μέρους του ιστορικού – όπως λέγεται – κέντρου της Αμαλιάδας, αναμένεται να προχωρήσει η νέα δημοτική αρχή Ήλιδας.

Μέσα στα άμεσα σχέδια του νέου δημάρχου Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη, είναι να υπάρξει συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας που εκπόνησε την κυκλοφοριακή μελέτη, για να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές και ρυθμίσεις, ώστε να προχωρήσει η πεζοδρόμηση ενός μεγάλου τμήματος του κέντρου, όπως άλλωστε προέβλεπε και η σχετική μελέτη.

Η πεζοδρόμηση θα εκτείνεται από τη συμβολή των οδών Αρχ. Ήλιδος και Ρ. Φεραίου, στους γύρω δρόμους μέχρι την κεντρική πλατεία και θα εξεταστεί εάν επεκταθεί έως και την πλατεία Δημοκρατίας (πρώην Μεταξά).

Στόχος είναι να γίνει το κέντρο πιο «φιλικό» για τους πεζούς, όπως άλλωστε προέβλεπε και η μελέτη με την δημιουργία δρόμων με κυβόλιθους, οι οποίοι ωστόσο δεν έπαψαν ποτέ να χρησιμοποιούνται είτε ως κανονικοί δρόμοι, είτε ως… παρκινγκ.

Παράλληλα, θα ξεκινήσει μια προσπάθεια για την δημιουργία παρκινγκ και θα γίνουν εργασίες συντήρησης και επισκευής στο δίκτυο των ποδηλατοδρόμων.


Πηγή