Αρτέμιδα: Τρισάγιο για τους αδικοχαμένους του 2007 – Οι μνήμες ζωντανές

Σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα τιμήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στη μαρτυρική στροφή του δρόμου που ενώνει τη Ζαχάρω με τις τοπικές κοινότητες Μακίστου και Αρτέμιδας, οι μνήμες των συνολικά 25 ανθρώπων που πριν 12 χρόνια έμελλε να κοπεί το νήμα της ζωής τους στο καταστροφικό πύρινο μέτωπο που κατέκαψε μεγάλο μέρος του νομού εκείνο το «μαύρο» Αύγουστο του 2007.

Μπορεί τα χρόνια να περνούν, παρ’ όλα αυτά οι σκηνές «βιβλικής» καταστροφής του νομού έχουν μείνει βαθιά χαραγμένες στην ψυχή και το μυαλό των συγγενών των θυμάτων, τα μάτια των οποίων δακρύζουν ακόμα όταν φέρνουν τις στιγμές αυτές στο μυαλό τους. Το κλίμα στο χώρο βαρύ. Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι των αδικοχαμένων ανθρώπων που βρήκαν τραγικό θάνατο από την πύρινη λαίλαπα που κατέστρεψε εκείνη τη χρονιά μεγάλο μέρος της Ηλείας, συγκεντρώθηκαν για να βάλουν το κεράκι τους και να τιμήσουν την ψυχή των θυμάτων του 2007. Στο πρόσωπό τους εμφανίζονται ανάμεικτα συναισθήματα, με αυτά της θλίψης, του θυμού και της πίκρας να είναι έντονα χαραγμένα στο βλέμμα μικρών και μεγάλων.

Την επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ολυμπίας και Τριφυλίας κ.κ. Χρυσόστομος, που από την πρώτη στιγμή της καταστροφής το 2007 δεν έχει πάψει να βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό των πληγέντων. Συγγενείς και φίλοι με πόνο ψυχής έδωσαν το παρόν, με τα δάκρυα τους παρά τα χρόνια να μη στερεύουν. Οι πληγές τους παραμένουν ακόμα ανοιχτές και οι μνήμες τους νωπές. Για όλη την Ηλεία, οι ψυχές αυτές θα παραμένουν αθάνατες στη μνήμη!


Πηγή