Αρχ. Ολυμπία: Ορκωμοσία νέας δημοτικής αρχής: «Να χτίσουμε πάνω στο brand name της Αρχαίας Ολυμπίας»

Την τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου και της νέας Δημοτικής Αρχής Αρχαίας Ολυμπίας, ευλόγησε ο Θεοφιλέστατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός.

Αυτός είναι ο κύριος στόχος για τον κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, στο δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας έγινε χθες η ορκωμοσία του νέου δημάρχου κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου και της νέας Δημοτικής Αρχής Αρχαίας Ολυμπίας.

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στην ορκωμοσία του νέου δημάρχου κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου και της νέας Δημοτικής Αρχής Αρχαίας Ολυμπίας.

Στην τελετή που έγινε με τις ευλογίες του Θεοφιλέστατου Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού, παρευρέθησαν, πέρα από πλήθος κόσμου, πολίτες του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και οι βουλευτές Ηλείας κ.κ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Διονύσιος Καλαματιανός και Μιχάλης Κατρίνης, οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος και Χριστίνα Σταρακά, ο νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος κ. Δημήτρης Νικολακόπουλος, καθώς και οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος, Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος και Ζαχάρως – Φιγαλείας κ. Κώστας Αλεξανδρόπουλος.

Παρόντες ήσαν φυσικά ο πρώην δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας κ. Ευθύμης Κοτζάς, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Αηδόνης, ο αρχηγός της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γιώργος Τζαβάρας, όλοι οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και ο διοικητής του ΑΤ Αρχ. Ολυμπίας, Αντ. Κούλης.

Στην τελετή παρευρέθησαν και οι βουλευτές Ηλείας κ.κ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Διονύσιος Καλαματιανός και Μιχάλης Κατρίνης.

Παρόντες στην Αρχαία Ολυμπία και οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος, Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος και Ζαχάρως – Φιγαλείας κ. Κώστας Αλεξανδρόπουλος.

Ο νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος κ. Δημήτρης Νικολακόπουλος με τις κες. Αθανασία Κουσκουρή και Εύη Βεργοπούλου.

Πρόταση για να γίνεται η ορκωμοσία στο βουλευτήριο, μέσα στην ιερά Άλτη

Ο κ. Γεωργόπουλος μετά τον ορκωμοσία του, στον σύντομο λόγο που έβγαλε, ευχαρίστησε θερμά τους πολίτες που συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν την τελετή, αψηφώντας την υπερβολική ζέστη, ενώ τόνισε ότι επειδή ο χώρος της αίθουσας του δημαρχείου είναι πολύ μικρός για να φιλοξένει παρόμοιες τελετές, θα κάνει πρόταση η τελετή ορκωμοσίας του δημοτικού συμβουλίου να γίνεται πλέον στο βουλευτήριο, μέσα στην ιερά Άλτη, φυσικά πάντα με την άδεια της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, εκεί δηλαδή που ορκίζονταν οι αθλητές και οι ελλανόδικες.

Στενή συνεργασία με Μητρόπολη Ηλείας

Επίσης ο νέος Δήμαρχος Ολυμπίας τόνισε προς τον Θεοφιλέστατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό, που του έθεσε κάποια θέματα, εκκλησιαστικού ενδιαφέρον, ότι θα κάνει ότι μπορεί για να βελτιωθούν οι υποδομές στην Ιερά μονή Δίβρης, το ίδρυμα στο Πελοπιο, και η κατασκήνωση στο Κούμανι, για το καλό της εκκλησίας, αλλά και για το καλό των πολιτών του δήμου και όλου του νόμου.

Από την θρησκευτική ορκωμοσία των νέων δημοτικών συμβούλων του δήμου Αρχ. Ολυμπίας.

Από την πολιτική ορκωμοσία των νέων δημοτικών συμβούλων του δήμου Αρχ. Ολυμπίας.

Γιώργος Γεωργιόπουλος: «Ενωμένοι να δουλέψουμε για το καλό όλων»

*** Η Αρχαία Ολυμπία μπορεί να είναι η αναπτυξιακή ατμομηχανή όλης της Ηλείας, όλης της περιφέρειας

Ο νέος δήμαρχος Ολυμπίας κ. Γεωργιόπουλος στην ομιλία του στάθηκε στην συνεργασία που πρέπει υπάρχει μέσα στο νέο δημοτικό συμβούλιο, για το καλό του δήμου, για να αντιμετωπιστούν όλα τα καθημερνά προβλήματα, μικρά και μεγάλα. Επίσης τόνισε ότι η Αρχαία Ολυμπία πρέπει να αξιοποιήσει όλα τα πλεονεκτήματα της και να γίνει η αναπτυξιακή ατμομηχανή όλης της Ηλείας και της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας.

Ο κ. Γεωργιόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά :

«Σήμερα μαζευτήκαμε εδώ, συμπολίτευση και αντιπολίτευση και δώσαμε έναν όρκο, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στο δημοτικό συμβούλιο, για το καλό του τόπου. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Ο παλαιός δήμαρχος κ. Κοτζάς, ο κ. Αηδόνης, ο κ. Τζαβάρας και όλοι οι σύμβουλοι, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, πρέπει να έχουμε μια κοινή προσπάθεια ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, μέχρι και το τελευταίο χωριό, να δει την καθημερινότητα του καλύτερη, να δει την ποιότητα ζωής να προοδεύει, να δει δουλειές στον τόπο, να δει πρόοδο. Αυτό το θεωρώ ως πρωταρχικό στόχο, καθώς τα τελευταία 8 χρόνια που δουλεύω στην αυτοδιοίκηση θεωρώ ότι αντί να μας ενώνουν κάποια πράγματα, μας χωρίζουν. Δυστυχώς η κρίση δεν μας έδωσε μαθήματα. Πιστεύω όμως ότι πλέον είμαστε πιο ώριμοι, είμαστε πιο χρηστικοί, και μπορούμε ξεπερνώντας τις όποιες διαφορές έχουμε να παλέψουμε για το κοινό καλό. Πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να προχωρήσουμε ενωμένοι. Θέλουμε να χτίσουμε πάνω στο brand name της Αρχαίας Ολυμπίας, γιατί μπορεί να είναι η αναπτυξιακή ατμομηχανή όλης της Ηλείας, όλης της περιφέρειας. Θα είμαστε κοντά σε όλους, στους πολίτες του κάθε απομακρυσμένου χωριού. Όλοι αξίζουμε μια καλύτερη καθημερινή ζωή, μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Λείπουν κάποια μικρά, αλλά αυτονόητα πράγματα που πρέπει να τα λύσουμε για να κάνουμε την ζωή μας καλύτερη. Θέλω να εργαστώ σκληρά και να ανταποκριθώ στις προσδοκίες όλων σας».


Πηγή