Α. Πανδής: «Εκδικητική η απόφαση του Θ. Γαλιατσάτου».

Π.Ι.Ν Α. Πανδής: «Εκδικητική η απόφαση του Θ. Γαλιατσάτου».

Στην πρόσφατη ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Ι.Ν. ότι ανακλήθηκαν με δύο αποφάσεις οι τοποθετήσεις Γενικών Διευθυντών στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων που έλαβαν χώρα την 1/1/2011 από τον τότε Περιφερειάρχη Σπ. Σπύρου αναφέρθηκε ο πρώην Διευθυντής Ανδρέας Πανδής.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Γαλιατσάτος στο δελτίο τύπου ανέφερε ότι: «Οι Ελεγκτές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και οι Επιθεωρητές-Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης μόλις πρόσφατα αποφάνθηκαν οριστικά ότι τόσο οι αρχικές τοποθετήσεις όσο και η χορήγηση του Α’ βαθμού και η μισθολογική αναβάθμιση συγκεκριμένων υπαλλήλων έγινε κατά παράβαση της νομοθεσίας διότι οι υπάλληλοι δεν είχαν τις νόμιμες προϋποθέσεις και τα προσόντα για τη θέση του Γενικού Διευθυντή. Μάλιστα και οι δύο ελεγκτικοί κρατικοί φορείς απαιτούν την αποκατάσταση της νομιμότητας και την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών».

Σημειώνουμε ότι μεταξύ των τριών Διευθυντών είναι και ο κ. Πανδής.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι: «Ο κ. Γαλιατσάτος διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα παρουσιάζει. Δεν μιλάμε για απόφαση αλλά για συμπεράσματα των ελεγκτών. Αν είναι έτσι όπως τα λέει ότι ήμασταν παράνομοι και να γυρίσουμε τα λεφτά θα πρέπει να το αποδείξει. Οι ελεγκτές δεν του λένε να ανακαλέσει την πράξη του Σπύρου καθώς έχει τεκμήριο της νομιμότητας. Πρέπει να αποδείξει ότι εξαπατήσαμε τον Σπύρου το 2011 και ότι δώσαμε ψεύτικα στοιχεία αλλιώς είναι συκοφάντης. Προκαλώ τον κ. Γαλιατσάτο να κάνουμε συζήτηση όποτε θέλει. Εμείς έχουμε προσφύγει όπως οφείλουμε στην Αποκεντρωμένη. Πάντως μιλάμε για μία πρωτοφανή απόφαση για τα νομικά χρονικά της χώρας μετά από 9 χρόνια να ανακαλείς χρήματα συνταξιούχων».


Πηγή